Specificațiile pentru Snapdragon 8 Gen 4 au apărut deja pe internet. Cu ce se va lăuda cel mai nou procesor de top de pe telefoane

Scris de | 8 octombrie, 2024
Specificațiile pentru Snapdragon 8 Gen 4 au apărut deja pe internet. Cu ce se va lăuda cel mai nou procesor de top de pe telefoane

Ne apropiem cu pași repezi de evenimentul anual Qualcomm Summit, la care vedem lansat cel mai nou procesor de top pentru platformele mobile al producătorului. Cu toate astea, specificațiile pentru noul Snapdragon 8 Gen 4 au apărut deja pe internet, întâi pe Baidu, rețeaua socială chinezească. În screenshot-urile dezvăluite, putem observa că există două variante ale procesorului – SM8750 și SM8750P. Diferența principală, cel puțin momentan, este că doar primul va oferi suport atât pentru mmWave, cât și sub-6 5G.

Din punct de vedere grafic, noul SoC de la Qualcomm va avea alături un GPU de la Adreno, din seria 8. Va oferi suport video până la 3840 x 2560 pixeli rezoluție și un refresh rate maxim de 144Hz. De asemenea, se pare că va include certificări pentru HDR10/10+, HDR Vivid, Dolby Vision HDR și FP16. Interesant este însă că specificațiile indică faptul că Snapdragon 8 Gen 4 va oferi suport doar pentru modelul mai vechi de RAM LPDDR5X, nu pentru LPDDR6. De asemenea, chipset-ul flagship al producătorului va avea viteze de scriere mai mari, grație suportului UFS 4.0. Din screenshot-uri remarcăm viteze de 4500MB la citire și 4000MB la scriere.

Bineînțeles, nu va lipsi inteligența artificială, sub forma CPU-ului Oryon, care va oferi „anumite utilizări de AI”. Printre acestea s-ar număra AI-ul generativ, noise reduction, super-resolution, îmbunătățirea imaginilor și multe altele. Alte zvonuri se referă la comunicarea procesorului, care ar urma să folosească sistemul Snapdragon X80 5G Modem-RF pentru acest lucru, oferind astfel și capabilități 5G, dar și comunicare prin satelit, o funcție de siguranță pe care o adoptă din ce în ce mai multe telefoane de top din industrie.

Rămâne de văzut dacă toate aceste specificații vor fi confirmate la Snapdragon Summit, și mai ales ce telefoane vor beneficia primele de noul procesor flagship al celor de la Qualcomm.

Etichete: , , , ,

Sursa: New Snapdragon 8 Gen 4 leak reveals specs ahead of launch