Se pare că Ubisoft își caută cumpărător în urma eșecurilor recente

Scris de | 8 octombrie, 2024
Se pare că Ubisoft își caută cumpărător în urma eșecurilor recente

Ultima vreme a fost cam grea pentru publisher-ul francez Ubisoft, iar acum pare că se adeverește un zvon care circulă pe internet de ceva vreme. Conform unor surse de încredere de la Bloomberg, familia Guillemot care este un acționar majoritar al companiei franceze ar fi în discuții cu Tencent. Știți voi, aceiași care au creat un soi de monopol pe piața de mobile gaming, dar în același timp le-au oferit celor de la Epic Games un nou început. Nici Riot Games n-o duc prea rău sub umbrela chinezilor, iar pe Ubisoft i-au salvat deja dintr-o achiziție cu forța de către Vivendi.

Cu Tencent deja în poziția de acționar minoritar în cadrul Ubisoft, am putea vedea o achiziție importantă în lumea gamingului. Una care va aduce cu ea câteva schimbări interesante. Pe de-o parte, cei de la Ubisoft au nevoie neapărată de un nou început. Studiourile din cadrul companiei sunt talentate și au ce le trebuie ca să dezvolte jocuri care chiar să aducă noutăți, dar pare că momentan sunt prinși într-un cerc vicios. Plus că mișcarea asta ar întări și mai tare poziția Chinei în lumea jocurilor video, după ce Black Myth: Wukong a reușit să depășească așteptările multora și a devenit un succes în vest.

Personal nu am fost șocat de anunțul ăsta, mai ales că nimic nu cred că poate întrece pentru o vreme nebunia care a fost achiziția Activision Blizzard King de către cei de la Microsoft. Cât despre francezi, chiar cred că le-ar prinde o schimbare. De la conducere până la oamenii care se ocupă de alegerea proiectelor ce urmează să intre în dezvoltare, se simte nevoia unui hostile takeover.

Avem nevoie de Splinter Cell, poate chiar și de Prince of Persia, numai nu mai aruncați lansări de Assassin’s Creed pe bandă rulantă, la pachet cu câte-un Star Wars Outlaws sau Avatar: Frontiers of Pandora.

Etichete: ,