După 14 ani de așteptare, Red Dead Redemption vine și pe PC!

Scris de | 8 octombrie, 2024
După 14 ani de așteptare, Red Dead Redemption vine și pe PC!

Au trecut peste 14 ani de când cei cu console PlayStation 3 și Xbox 360 au primit lansarea primului Red Dead Redemption. Deja a trecut și an de la portarea pe PlayStation 4, Switch și Xbox One, dar acum, Red Dead Redemption se lansează, în sfârșit, și pe PC. Lansarea pe PC este programată pentru data de 29 octombrie, iar jocul va fi lansat cu tot cu DLC-ul Undead Nightmare, pentru a asigura experiența completă a jocului original. Pentru că este un joc de PC, Rockstar promite și câteva capabilități dedicate acestei platforme.

Rockstar promite DLSS și FSR în Red Dead Redemption, deși jocul ar trebui să poată rula pe orice sistem din ultimii 10 ani

Pentru Red Dead Redemption 1 de PC, Rockstar a ales să apeleze la Double Eleven, un studio britanic cu experiență în portarea de jocuri pe diverse platforme. Acest studio a ajutat și la lansarea portării RDR pe consolele din generația trecută, iar acum, pe PC, promite suport pentru cele mai noi tehnologii de upscaling și rezoluții înalte.

Sunt menționate DLSS 3.7 de la NVIDIA și FSR 3.0 de la AMD pentru upscaling, cât și DLSS Frame Generation pentru a oferi un framerate cât mai mare. Apoi, sunt promise setări granulare pentru distanța la care sunt afișate elementele, calitatea umbrelor și altele, cât și suport pentru rezoluții ultrawide (21:9), super ultrawide (32:9), și 4K până la 144 Hz. Mai mult, jocul include suport pentru HDR10, cât și o schemă de control cu mouse și tastatură, pentru prima dată.

Rockstar promite mai multe detalii înainte de lansarea de pe 29 octombrie, dar confirmă deja magazinele pe care face disponibil Red Dead Redemption pe PC încă din prima zi. Vom putea cumpăra jocul, desigur, de pe Steam, cel mai mare magazin de jocuri de PC din lume, de pe Epic Games Store, și de pe Rockstar Store.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Rockstar