Energy Expo - Join the revolution

Ubisoft lansează Assassin’s Creed Mirage pe Steam!

Scris de | 7 octombrie, 2024
Ubisoft lansează Assassin’s Creed Mirage pe Steam!

A devenit o obișnuință ca marii publisheri de jocuri să-și creeze propriile platforme, în speranța că vor reuși să-și înfigă colții în „plăcinta” (cota de piață) Steam. Printre acești publisheri se numără și Ubisoft care a început inițiativa Uplay încă din 2009 în încercarea de a deveni o platformă independentă. Și chiar dacă la început suna interesant, derulăm caseta până în 2024 când ne pregătim de lansarea iminentă a lui Assassin’s Creed Mirage pe Steam.

Jocurile Ubisoft, din nou pe Steam

După lansarea Uplay, încetul cu încetul toate jocurile publicate de Ubisoft au devenit exclusive pe propria platformă. Evident, asta a afectat numărul de vânzări al acestor titluri, iar la un moment dat părea că francezii vor să dea înapoi. Bine, asta până a apărut Epic Games Store, o platformă de gaming pe care părinții lui Assassin’s Creed au iubit-o de la bun început. Toate astea au culminat cu lansarea lui Mirage, cel mai nou joc din seria celebră, care a venit ca exclusivitate pentru Epic Games Store și Ubisoft Connect (noua denumire a lui Uplay). Din păcate, lansarea asta a fost trecută cu vederea de mulți gameri de pe PC fix din cauza alegerii acestor două platforme.

Pare însă că de-acum jocurile Ubisoft revin day-one și pe platforma celor de la Valve. Următorul joc Assassin’s Creed va fi lansat pe Steam odată cu restul platformelor, dar desigur, nu ar fi o lansare Ubi dacă n-ar veni cu Denuvo DRM și necesitatea unui cont Ubisoft Connect. Aceleași cerințe sunt valabile și în cazul lui Assassin’s Creed Mirage, care va fi debuta pe Steam luna aceasta.

Momentan nu avem încă o dată bătută în cuie. Dacă vă așteptați la ceva ediție specială sau bonusuri exclusive, luați-vă gândul, iar dacă dețineți jocul pe altă platformă, ar fi o risipă de bani să-l cumpărați încă o dată.

Etichete: , , , , , ,