Energy Expo - Join the revolution

Meta anunță Movie Gen, un nou generator de videoclipuri cu inteligență artificială

Scris de | 7 octombrie, 2024
Meta anunță Movie Gen, un nou generator de videoclipuri cu inteligență artificială
Foto: Meta

Meta a anunțat lansarea Movie Gen, un nou generator de videoclipuri cu ajutorul inteligenței artificiale, care poate crea inclusiv sunete care să acompanieze videoclipurile. Anunțul făcut de Meta vine la câteva luni după ce principalul nume din această piață, OpenAI, a dezvăluit Sora, un model text-to-video, însă niciunul dintre cele două nu este disponibil încă publicului larg.

Movie Gen se folosește tot de comenzi textuale pentru a genera automat videoclipuri noi, precum și a edita filmări deja existente sau imagini statice. New York Times scrie că sunetul adăugat videoclipurilor este, de asemenea, generat cu ajutorul inteligenței artificiale, încercând să realizeze o legătură între imagini și sunetul ambiental, efectele sonore și muzica din background. Videoclipurile pot fi generate în diverse formate, spre exemplu 4:3 sau 16:9.

Pe lângă generarea noilor clipuri, Meta spune că Movie Gen poate și să creeze videoclipuri personalizate pornind de la o imagine, sau să editeze videoclipuri existente și să schimbe diferite elemente ale acestora. Un exemplu arătat de companie arată cum Movie Gen a creat un videoclip cu o femeie care stă într-un câmp cu dovleci și bea o cafea, pornind de la o simplă fotografie a acesteia. Generatorul celor de la Meta poate și să schimbe stilurile sau tranzițiile dintr-un videoclip, sau să adauge lucruri care nu existau anterior în acesta.

La aproape doi ani de la apariția generatoarelor de videoclipuri și imagini cu AI, giganții din tech încearcă să dezvolte din ce în ce mai mult această tehnologie. Doar în ultimele șase luni, Google și OpenAI au anunțat că lucrează la tool-uri similare, la fel ca multe alte startup-uri. Aceste generatoare nu par însă să fie gata de a fi lansate și pentru publicul larg (deși în cazul lui Sora se spunea că asta se va întâmpla chiar în acest an), iar unul dintre motive ar putea fi posibilele utilizări ilegale sau imorale ale lor, precum și întrebările cu privire la videoclipurile utilizare pentru antrenarea acestor generatoare. Spre exemplu, Meta a spus că a antrenat Movie Gen pe „o combinație de seturi de date licențiate și accesibile public”, însă nu a și clarificat care anume.

Etichete: , , , ,

Sursa: Meta announces Movie Gen, an AI-powered video generator