Energy Expo - Join the revolution

MacBook Pro M4, prezentat înainte de anunțul oficial pe YouTube și testat în GeekBench

Scris de | 7 octombrie, 2024
MacBook Pro M4, prezentat înainte de anunțul oficial pe YouTube și testat în GeekBench

Abia am aflat despre planurile Apple pentru următoarele lansări în mod neoficial, că deja avem și primul unboxing pentru un produs Apple care încă nu a fost încă anunțat oficial. Canalul de tehnologie rusesc Wylsacom de pe YouTube, are în premieră noul MacBook Pro cu procesor M4, și îl prezintă complet, arătând chiar și teste de performanță, înainte ca Apple să confirme că acest dispozitiv există.

Noul MacBook Pro cu procesor M4 este un upgrade substanțial în varianta de bază

Wylsacom se laudă cu 11,4 milioane de abonați pe YouTube, deci mulți vor vedea acest material, chiar dacă Apple va reuși cumva să scoată clipul de pe platformă. Astfel, secretele pe care compania le pregătea pentru următoarea lansare, sunt în mare parte dezvăluite.

În primul rând, MacBook Pro cu procesor M4, în variantă de bază, vine cu 16 GB memorie RAM, nu cu 8 GB așa cum venea în anii precedenți. Acest model beneficiază de un procesor Apple M4 cu 10 nuclee CPU și 10 nuclee GPU, un alt upgrade de la M3-ul 8-core de anul trecut de pe modelul de bază.

În rest, computerul pare să fie identic cu MacBook-urile Pro din generațiile anterioare. Este echipat cu un ecran de Retina XDR de 14”, vine cu 512 GB stocare standard, și este echipat cu patru port-uri USB4/Thunderbolt, un HDMI 2.1 și un cititor de carduri SDXC. Computerul este livrat alături de un încărcător alb și de un cablu de alimentare MagSafe în culoarea dispozitivului (alb pentru versiunea Silver și negru pentru space grey).

Testele de performanță arată un aport mare de performanță față de M2, în special

Wylsacom a realizat și un test de performanță în GeekBench pentru a compara performanța acestui model cu alte dispozitive, echipate cu procesoare din seriile M2, M3 și M4.

Fiind un model de bază, scorul de 3.864 puncte în testul Single-Core și de 15.288 în Multi-Core îl pune deasupra modelelor iPad Pro cu M4, dar nu cu mult. În același test, tableta testată de Wylsacom a obținut 3.783, respectiv 14.712 puncte în același test. Comparat cu modelul MacBook Pro de anul trecut, echipat cu procesor M3 Max, noul model de bază M4 „standard” câștigă la categoria Single-Core, unde modelul mai vechi a obținut doar 2.974 puncte, dar pierde la Multi-Core, unde Max-ul atinge 20.881 puncte.

Modelul cu M4 va fi însă un upgrade major de la un model cu procesor M2 sau mai vechi. Testele realizate de Wylsacom arată un aport major la ambele categorii. Un MacBook Air cu M2 a obținut 2.585 puncte în Single-Core și doar 9.464 puncte în Multi-Core.

Și la GPU M4 stă foarte bine, cu 38.153 puncte în testul OpenCL din GeekBench, versus 24.336 puncte pe M2. Modelul cu M3 Max, echipat cu cel mai performant GPU de anul trecut este însă cu mai mult decât dublu mai performant, cu un scor de 97.135 puncte.

Lansarea ar putea avea loc pe 1 noiembrie

Având însă în vedere că acesta este doar modelul de bază de MacBook Pro cu M4, ne putem aștepta la un aport și mai mare de performanță pe variantele M4 Pro și M4 Max, care vor beneficia atât de nuclee în plus pe CPU, cât și de GPU-uri de două sau chiar patru ori mai performante.

Lansarea noilor modele este așteptată pe 1 noiembrie. Wylsacom spune că Apple ar putea ține o prezentare pe 22 octombrie pentru a prezenta noile modele.

Etichete: , , , ,

Sursa: Wylsacom