Energy Expo - Join the revolution

Fortnite urmează să „explodeze” din nou în popularitate: va primi un mod de joc first person

Scris de | 7 octombrie, 2024
Fortnite urmează să „explodeze” din nou în popularitate: va primi un mod de joc first person

În momentul de față mi-e greu să cred că există vreun pasionat de tehnologie care n-a auzit de Fortnite. Jocul celor de la Epic Games este de departe cea mai de succes lansare din ultimii câțiva ani, iar investițiile în acesta l-au păstrat relevant chiar și acum, la șapte ani de la debut. Deși este unul dintre cele mai jucate titluri din lume, Fortnite „riscă” să devină și mai și odată cu introducerea modului first-person shooter.

Epic Games încearcă de câțiva ani să facă din Fortnite ceva mai mult decât un simplu joc. Colaborările cu diverse personalități din afara acestei nișe, concertele organizate de artiști cunoscuți și toate nebuniile care s-au întâmplat în acest univers ne-au arătat clar direcția dezvoltatorilor. Odată cu acest mod first-person shooter, sunt destul de sigur că vom vedea tranziția de la jocul original, la un soi de platformă pentru mod-uri create de comunitate; similar cu ce face Roblox. Doar că în loc de un engine vai mama lui și niște cuburi pixelate, Fortnite pune la îndemâna gamerilor ceea ce este practic, un sandbox de Unreal Engine sub forma lui UEFN.

Zic toate astea după ce am văzut pe la începutul anului colaborarea dintre Fortnite și LEGO, care a deschis nenumărate posibilități prin care pasionații de LEGO își pot crea propriile povești folosind editorul Unreal Engine din joc. Alt exemplu bun este Only Up!, un joc creat pe baza lui Fortnite și care a explodat pe Twitch – asta a dus la popularizarea peste noapte a jocului, care a generat peste un milion de dolari în încasări creatorului său. Ce vedem astăzi aici, cu modul FPS introdus de Epic Games, este doar vârful iceberg-ului și sunt extrem de curios ce ne rezervă viitorul. 

Etichete: , , , , , , , , , , ,