Energy Expo - Join the revolution

Ce lansări Apple urmează la final de 2024 și în 2025

Scris de | 7 octombrie, 2024
Ce lansări Apple urmează la final de 2024 și în 2025

Același Mark Gurman, care a dezvăluit când vom primi primele funcții AI de la Apple, spune că are informații și despre lansările următoare de hardware ale companiei. Se pare că toamna lui 2024 va fi una destul de aglomerată pentru fanii computerelor și tabletelor Apple de top, iar în 2025 vom primi și modele mai ieftine echipate cu cea mai recentă generație de procesoare: Apple M4.

MacBook Pro, Mac Mini, iPad Mini și iMac, următoarele programate pentru upgrade

Gurman spune că vineri, 1 noiembrie, Apple va lansa oficial noile sale modele de computere Mac, echipate cu procesoare M4. Vorbim despre un model MacBook Pro de 14” cu procesor M4  „standard”, două modele MacBook Pro de 14 și 16” cu procesoare M4 Pro și M4 Max, cât și noi computere desktop. Avem pe listă un nou Mac Mini, cu design nou, semnificativ redus în dimensiuni, care va fi echipat fie cu M4, fie cu M4 Pro, cât și un nou iMac cu procesor M4 în locul modelului M3 de anul trecut.

Toate acestea vor fi disponibile înainte de sfârșitul anului și nu vor fi anunțate în cadrul unui eveniment dedicat, întrucât sunt doar refresh-uri de procesoare pentru computere deja existente. Restul specificațiilor ar trebui să rămână similare cu modelele anterioare.

Pentru prima dată în trei ani, iPad Mini va primi un upgrade. Această linie de tablete va ajunge, în sfârșit la generația a 7a. Din păcate, nu știm ce upgrade-uri va primi acest model. Este posibil să asistăm doar la un upgrade de hardware intern, întrucât iPad Mini 6 a venit pe piață deja cu un nou design. Dacă va fi păstrată „tradiția”, noul iPad Mini ar putea folosi un procesor de iPhone, fie A17 Pro de anul trecut, fie A18 Pro de anul acesta. Astfel, noua tabletă va putea rula nativ funcțiile Apple Intelligence, care sunt disponibile momentan doar pe iPad-uri cu procesoare din seria M.

În prima parte din 2025, Apple va actualiza MacBook Air, iPhone SE și iPad Air

În prima jumătate a anului 2025, Gurman spune că ne putem aștepta la un nou „refresh” pentru alte trei categorii de dispozitive Apple. Vorbim mai întâi despre noi modele de laptop-uri MacBook Air, care fac și ele trecerea la procesoarele M4 cu această ocazie. Apoi, un nou iPhone SE, despre care se tot discută, ar putea folosi forma unui iPhone 14 pentru a aduce pentru prima dată Face ID și Apple Intelligence pe un model SE.

Tabletele iPad Air ar putea fi de asemenea îmbunătățite, cu noi modele de 11 și 13”, cât și noi tastaturi Magic Keyboard compatibile cu ele. Este posibil ca acestea să adopte procesorul Apple M3, care nu a ajuns pe nicio tabletă până acum, Nu în ultimul rând, noi modele AirTag ar putea fi lansate, pentru a îmbogăți selecția de accesorii de acest gen.

După aceste lansări, Gurman spune că ne putem aștepta la upgrade-uri pentru Mac Studio și Mac Pro, care vor trece direct la procesoare M4, sărind peste generația a treia. Aceste modele ar putea fi actualizate după jumătatea anului. Desigur, în toamna următoare, vom primi negreșit noi iPhone-uri, noi modele Apple Watch, și, probabil o nouă gamă de modele MacBook, cu procesoare M5.

Etichete: , , , , , , , ,

Sursa: Bloomberg