Energy Expo - Join the revolution

NVIDIA RTX 4060 și RTX 4060 Ti „domină” piața de PC gaming

Scris de | 6 octombrie, 2024
NVIDIA RTX 4060 și RTX 4060 Ti „domină” piața de PC gaming

Lună de lună, utilizatorii Steam sunt chestionați referitor la configurațiile sistemelor pe care se joacă. De-a lungul anilor, statisticile oferite de Valve ne-au arătat modul în care evoluează trendurile în lumea gamingului pe PC, iar cel mai nou astfel de raport ne arată că NVIDIA o duce foarte bine atunci când discutăm despre segmentul mid-range. Cel mai bun exemplu îl regăsim în rata de adopție a modelelor RTX 4060 și RTX 4060 Ti, care s-au înmulțit ca ciupercile după ploaie prin PC-urile gamerilor din toată lumea.

În acest moment, cea mai populară placă video printre utilizatorii Steam este tot de la NVIDIA: modelul RTX 3060, care însumează 5,86 procente din totalul sistemelor care au participat la chestionar. Desigur, asta înseamnă foarte mult. Poziția a doua este ocupată de nimeni alta decât RTX 4060 cu 4,58% din totalul plăcilor video de pe Steam. De aici, 1,17 procente au venit doar în ultimele 30 de zile, ceea ce înseamnă că acest model s-a vândut foarte bine în ultima perioadă. Nici RTX 4060 Ti nu o duce prea rău, această placă înregistrând o creștere de 0,76% în ultima lună, ceea ce o plasează pe poziția a patra în topul plăcilor video, cu un total de 3,66 procente.

Deși suntem destul de aproape de următoarea lansare de la NVIDIA, pare că modelele din generația actuală continuă să vândă foarte bine. Ba chiar și modele din seria RTX 3000 înregistrează în continuare creșteri, astfel sunt curios cum va evolua acest top odată ce vom face cunoștință cu următoarea generație de plăci ale taberei verzi. Statisticile Steam sunt o metodă foarte bună de a aduce la realitate mulți oameni care trăiesc cu impresia că gamingul pe PC se face de la 4.000€ în sus. Atunci când vezi că RTX 3060 este cea mai populară placă de pe-aici, parcă RTX 2080 nu mai pare atât de depășită.

Etichete: , ,