Gamerii de pe PC au rezolvat o problemă enervantă din God of War Ragnarok

Scris de | 5 octombrie, 2024
Gamerii de pe PC au rezolvat o problemă enervantă din God of War Ragnarok

God of War Ragnarok este una dintre cele mai mari victorii ale PC-ului din ultimii ani. Venirea pe platforma supremă a uneia dintre cele mai tari exclusivități PlayStation din ultimii 10 ani este mare lucru, iar beneficiile încep să iasă la iveală. Cu o comunitate de modding extrem de matură și eficientă, nu a durat mult până când versiunea de PC a lui Ragnarok a fost scuturată de una dintre cele mai enervante funcții: dialogul continu al companionilor in-game care îți dau soluții pentru puzzle-uri chiar dacă ai nevoie de ele, sau nu.

Mod-ul „Please Shut Up” te lasă să rezolvi puzz-eurile din God of War Ragnarok în pace

Introdusă pentru gamerii casual care nu vor să își bată prea mult timp cu puzzle-uri complicate, funcția care face companionii AI să-ți dea indicații este prea agresivă. Nici nu ajungi bine în fața unui segment mai complicat, că deja îi auzi pe Atreus și Mimir cum fac pe deștepții la tine. Iar partea cea mai proastă este că de multe ori, îți întrerup cursul gândirii în timp ce încerci să deslușești misterele puzzle-ului. Iar dacă ești unul dintre gamerii deranjați de treaba asta (și joci God of War Ragnarok pe PC) trebuie să știi că acum există și o soluție, sub forma unui mod.

Intitulat foarte simplu, Please Shut Up, acest mod elimină peste 2500 de linii de dialog din joc. Iar asta doar la ultima numărătoare, întrucât autorul susține că mai are de lucru pentru a identifica manual toate liniile de dialog ajutătoare. Cu toate astea, mod-ul acesta elimină dialogurile din lupte, reacțiile lui Mimir când ești lovit de atacuri elementale, soluțiile la puzzle-uri pe care ți le oferă Atreus, Mimir și Tyr, dar și liniile de dialog în care Freya face mișto de tine în timpul unei lupte cu un boss.

Până la venirea pe PC a lui God of War Ragnarok, mai că uitasem de problema asta. Conform celor de la studiourile Santa Monica, o actualizare precedentă a jocului a mai scuturat puțin din dialogurile ajutătoare. Din păcate, n-a fost nici măcar pe aproape cât trebuie, astfel a trebuit să așteptăm doi ani ca să le mai tacă gurile companionilor din joc. Ah, frumusețea gamingului pe PC!

Etichete: ,