Energy Expo - Join the revolution

G.SKILL anunță noi kit-uri high-end de memorie DDR5 pentru AMD

Scris de | 5 octombrie, 2024
G.SKILL anunță noi kit-uri high-end de memorie DDR5 pentru AMD

Odată cu lansarea procesoarelor Ryzen 9000 de la AMD și a noilor chipset-uri care le vor acomoda, producătorii de memorie RAM au început să prezinte noi kit-uri care mai de care mai forțoase. Printre numele mari care au ieșit recent în față se regăsesc și taiwanezii de la G.SKILL care au prezentat un kit de memorie DDR5 cu capacitate de 48GB (două module de 24GB) și specificații ieșite din comun: 9.000 MT/s și latență CL44 (44-56-56). Evident, acest kit vine la pachet cu suport pentru profiluri de overclock AMD EXPO care îți permit să configurezi foarte rapid modulele și să fii gata de treabă.

Demonstrația acestor memorii G.SKILL a fost realizată folosind un procesor AMD Ryzen 7 8700G montat pe o placă de bază ROG Crosshair X870E Hero. Alegerea plăcii de bază a fost făcută cu cap însă, deoarece modelul acesta de la ASUS oferă suport pentru funcția demonstrativă ASUS NitroPath DRAM care oferă performanță mai bună în overclocking pentru modulele de memorie DDR5. Cu ajutorul acestei funcții, plăcile de bază ale producătorului suportă frecvențe ale memoriei de peste 8600MT/s, de aici și compatibilitatea cu modulele la 9000MT/s de la G.SKILL.

Tehnologia NitroPath de la ASUS este una proprietară, ceea ce înseamnă că nu o vom vedea implementată pe alte plăci de bază – cel puțin nu sub formatul acesta. Iar la bază, tehnologia asta se reduce la un modul DIMM avansat care a fost gândit cu frecvențe și tensiuni mari în minte. În felul acesta, memoria DDR5 va putea rula mai rapid fără să apară instabilitate. Cel mai probabil, noile module DDR5 de la G.SKILL vor fi introduse ca parte din familia de produse Trident Z5 Royal NEO și vor avea un preț de peste 350€. Și ca o premieră, acesta este primul kit de memorie de la G.SKILL gândit exclusiv pentru platforme AMD și suport EXPO.

Etichete: , ,