Energy Expo - Join the revolution

YouTube Shorts devin mai… lungi

Scris de | 4 octombrie, 2024
YouTube Shorts devin mai… lungi

YouTube Shorts, alternativa de la Google la TikTok, primește câteva îmbunătățiri care au fost mult așteptate de către creatorii de conținut de pe platformă. În timp ce TikTok și Reels au tot crescut durata clipurilor, YouTube Shorts era încă limitat la 60 de secunde, ceea ce se va schimba în curând. De asemenea, vor fi adăugate și câteva noi funcții pentru secțiunea Shorts din aplicația YouTUbe.

Clipurile YouTube Shorts, în stil TikTok, își triplează durata maximă

Serviciul de streaming video a anunțat că, începând de la data de 15 octombrie, creatorii de conținut vor putea urca pe YouTube Shorts clipuri lungi de trei minute. Practic, se triplează durata maximă a clipurilor. Aceasta a fost cea mai cerută funcție nouă pentru Shorts, iar YouTube livrează asta. Odată cu lansarea posibilității de a urca clipuri mai lungi, YouTube va aduce și schimbări în algoritmul de recomandări pentru Shorts, pentru a integra cât mai bine clipurile lungi în lista de clipuri scurte.

O altă nouă funcție pe care Shorts o va primi în următoarele câteva luni este cea de șabloane, pentru a remixa alte clipuri de pe platformă. Vei putea folosi în aceste șabloane unul sau mai multe clipuri Shorts pentru a crea conținut nou pe baza lor.

În cele din urmă, aplicația de mobil de pe YouTube va primi în categoria Shorts și un tab „Shorts Trends”, pentru a vedea rapid care sunt cele mai populare clipuri de pe platformă. De asemenea, vor fi integrate mai bine comentariile, pentru a vedea rapid câteva dintre ele chiar și fără să accesezi acea secțiune.

Ca răspuns la cerințele celor care nu sunt fani ai clipurilor de tip Shorts, YouTube introduce și posibilitatea de a vedea mai puține în fluxul principal de recomandări. Tot ce trebuie să faci este să apeși pe cele trei puncte din dreptul categoriei Shorts și să zici că vrei să primești mai puțin conținut de acest gen. Desigur, asta nu înseamnă că vei dezactiva complet funcția.

Etichete: , , ,

Sursa: YouTube