Energy Expo - Join the revolution

Se pare că vom avea parte de o premieră odată cu lansarea iPhone SE 4

Scris de | 4 octombrie, 2024
Se pare că vom avea parte de o premieră odată cu lansarea iPhone SE 4
Sursă: YouTube / 4RMD

iPhone SE 4 este unul dintre cele mai așteptate device-uri Apple în acest moment, iar lansarea sa, care e așteptată la începutul anului viitor, ar putea aduce cu sine un redesign pentru cel mai accesibil telefon Apple.

Citand surse „de încredere”, 9to5Mac susține că iPhone SE 4 se va lansa cu un cip A18, camere mai bune și propriul modem 5G al Apple. În sprijinul acestor afirmații, sursa menționează că au oferit detalii precise și despre iPhone 16, înainte de lansare.

Conform acestei surse, iPhone SE 4 va avea un design mai modern, similar cu iPhone 14, cu margini drepte și un ecran OLED cu decupaj (fără Dynamic Island). Sursele mai menționează că displayul va avea o rezoluție de 1170 x 2532 pixeli, aceeași ca la iPhone 14, și va fi echipat cu Face ID, renunțând astfel la butonul Home și la Touch ID.

În interior, se pare că va fi dotat cu un cip A18, GPU cu 5 nuclee și 8GB de memorie, ceea ce înseamnă că iPhone SE 4 va fi compatibil cu Apple Intelligence, aliniindu-se cu standardele iPhone 16 în ceea ce privește puterea de procesare.

În ceea ce privește designul și alte elemente, iPhone SE 4 va avea aceeași cameră principală de 48MP și cameră frontală de 12MP ca iPhone 15. Camera principală cu rezoluție mai mare ar putea permite captarea de imagini cu zoom 2x la rezoluție de 12MP. Totuși, se pare că iPhone SE 4 va avea o singură cameră pe spate, renunțând la lentilele ultra-wide și telefoto.

Una dintre cele mai interesante detalii noi este faptul că iPhone SE 4 ar putea fi primul iPhone cu modem 5G produs in-house de Apple. Se pare că gigantul din Cupertino lucrează de ani de zile la această componenă, dar a întâmpinat ceva dificultăți pe parcurs. Acum, 9to5Mac susține tot „pe surse” că modemul este gata și că va avea capabilități 5G, Wi-Fi, Bluetooth și GPS, reducând semnificativ consumul de baterie, mai ales în modul de economisire a energiei.

Se preconizează că iPhone SE 4 va fi lansat în primăvara anului 2025 (martie-mai), o informație confirmată și de alte publicații. DigiTimes a raportat recent că Apple a început să achiziționeze panouri OLED pentru acest device, ceea ce sugerează că lansarea este aproape. Aceasta ar putea fi cea mai mare schimbare din istoria iPhone SE.

Etichete: , ,

Sursa: The iPhone SE 4 could get a surprising (and speedy) first for an Apple device