iOS 18.0.1 a fost lansat pentru a corecta problemele raportate pe iPhone 16

Scris de | 4 octombrie, 2024
iOS 18.0.1 a fost lansat pentru a corecta problemele raportate pe iPhone 16

Apple a lansat un update surpriză pentru iOS 18, care aduce versiunea software la 18.0.1. Acesta nu este mult așteptatul update care ar trebui să adauge funcțiile Apple Intelligence (în America), ci un „patch” care dorește să rezolve problemele pe care le-au raportat utilizatorii de iPhone în primele două săptămâni de utilizare. Multe dintre aceste îmbunătățiri sunt dedicate noilor modele iPhone 16, dar câteva vor rezolva probleme și pe alte dispozitive. Desigur, există și actualizări de securitate introduse, deci acest update este recomandat tuturor utilizatorilor de iPhone.

Probabil cele mai des întâlnite probleme raportate de către utilizatori cu noile iPhone 16 și 16 Pro au fost cele legate de ecranul care nu mai răspunde la comenzi în anumite situații. iOS 18.0.1 promite să rezolve aceste probleme, cât și problemele legate de aplicația de cameră. Se pare că, într-o situație foarte specifică, aplicația de cameră se blochează. Trebuie însă să ai telefonul setat pe rezoluție 4K cu HDR activ și să încerci să filmezi cu camera pe modul macro pentru a întâmpina această problemă.

Noi, pe perioada testelor, nu am întâmpinat probleme de acest gen nici cu iPhone 16 Plus, și nici cu iPhone 16 Pro Max.

Iată lista completă de schimbări din iOS 18.0.1:

  • Ecranul tactil poate deveni temporar nefuncțional în anumite circumstanțe pe modelele iPhone 16 și iPhone 16 Pro.
  • Camera poate îngheța atunci când înregistrează video în modul macro cu camera Ultra Wide în 4K, cu HDR dezactivat, pe modelele iPhone 16 Pro.
  • Mesajele se pot închide neașteptat când răspundeți la un mesaj cu un ecran partajat de Apple Watch.
  • Performanța poate fi afectată din cauza unei probleme cu alocarea memoriei pe unele modele de iPhone.

Actualizarea pare să fie una foarte mică, de 360 MB și este disponibilă chiar acum pe toate telefoanele compatibile (lista completă) cu iOS 18.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Apple