Energy Expo - Join the revolution

Când se lansează oficial OneUI 7, update-ul bazat pe Android 15 de la Samsung

Scris de | 4 octombrie, 2024
Când se lansează oficial OneUI 7, update-ul bazat pe Android 15 de la Samsung

Chiar dacă Android 15 este deja lansat oficial de o lună, iar unii producători au început deja să lanseze versiuni finale ale variantelor proprietare de software bazat pe acesta, Samsung nu pare că se grăbește. Compania a anunțat în cadrul conferinței SDC24 că plănuiește să lanseze OneUI 7, următoarea versiune de software Samsung, bazată pe Android 15, odată cu următoarea serie de flaghsip-uri. Având în vedere că gama Galaxy S25 este așteptată abia în luna ianuarie, nu ar trebui să ne așteptăm că vom primi update-ul pentru telefoanele deja lansate înainte de acel moment.

Fanii Samsung vor trebui să aștepte mai mult pentru noul update

Această mișcare este necaracteristică pentru Samsung. În ultimii câțiva ani, compania devenise una dintre cele mai agile atunci când vine vorba despre livrarea de actualizări Android. Seria Galaxy S23 avea deja versiuni de Android 14 în beta în toamna anului trecut, iar o parte dintre flagship-urile recente de la acea perioadă a primit actualizările în versiune finală înainte de sfârșitul anului.

În 2024, programul de lansări pentru Android 15 va fi puțin decalat. Samsung spune că va începe testarea OneUI 7 în variantă beta în următoarele luni, înainte de sfârșitul anului. Compania a anunțat că noul software va primi un nou design al interfeței, mai simplificat și mai consistent între aplicații și dispozitive. De altfel, OneUI devine acum numele tuturor interfețelor software de la Samsung. Cea mai mare schimbare va veni la nivelul ecranului principal, care pare că va permite organizarea elementelor într-un mod diferit față de clasicele pictograme și widget-uri de până acum.

Ba chiar compania spune că va adăuga și noi metode de personalizare a interfeței pentru cei care își doresc, tot prin aplicația GoodLock, pe care utilizatorii de Samsung (din țările care au suport) o folosesc deja de mulți ani.

Probabil că aceste noutăți la nivelul interfeței sunt cele care duc la întârzierea lansării OneUI 7, deci probabil că așteptarea va merita pentru cei care simțeau că interfața Samsung devine puțin cam învechită. Prima versiune de OneUI a fost lansată în 2019, odată cu seria Galaxy S10.

Etichete: , , , , ,