Energy Expo - Join the revolution

Update-ul Windows 11 2024 aduce cu sine noi funcții AI cu ajutorul Copilot+

Scris de | 3 octombrie, 2024
Update-ul Windows 11 2024 aduce cu sine noi funcții AI cu ajutorul Copilot+

Acum că au trecut câțiva ani de când Microsoft și-a concentrat atenția pe inteligența artificială și pe Copilot, este mai clar ca niciodată că rolul Windows 11 este să demonstreze capacitățile AI ale companiei. Cel puțin, ăsta e mesajul care reiese din anunțul despre lansarea actualizării Windows 11 2024 (versiunea 24H2). Deși sistemul de operare primește câteva funcții noi, cum ar fi îmbunătățiri pentru File Explorer, Microsoft este mai interesată să promoveze noile capacități Copilot+ AI PC.

Una dintre aceste funcții este „Click to Do”, care activează Copilot pentru a te ajuta cu orice ai pe ecran, de exemplu, dacă vrei să elimini un obiect sau persoană prin aplicația Photos sau să faci un rezumat la un articol lung. Aparent, e destul de ușor de utilizat, trebuie doar să ții apăsat butonul Windows și să faci click pe ceea ce dorești, iar Windows 11 îți va oferi sfaturi relevante în contextul respectiv. Această funcție amintește de vechiul asistent Clippy, dar, spre deosebire de acesta, Click to Do promite să fie mai puțin enervant, datorită funcțiilor AI cu adevărat utile.

Actualizarea Windows 11 2024 include și posibilitatea de a mări rezoluția imaginilor din aplicația Photos de până la opt ori. Un slider va permite ajustarea calității imaginii. De asemenea, funcții bazate pe AI pentru generare și ștergere sunt adăugate în Paint, permițându-ți să elimini obiecte sau să creezi unele noi.

Microsoft a spus, de asemenea, că va aduce îmbunătățiri și pentru căutarea bazată pe AI, iar acum acestea devin realitate odată cu actualizarea Windows 11 2024. Desigur, există și funcția Recall, un fel de „undo” pentru tot ce se întâmplă pe PC-ul tău. Aceasta a fost criticată, însă, pentru problemele legate de securitate, după ce cercetătorii au descoperit că hackerii puteau accesa baza de date doar cu ajutorul capturilor de ecran, fără să aibă nevoie de privilegii de administrator. Acum, această funcție va necesita autentificare biometrică prin Windows Hello, iar baza de date cu capturi de ecran și alte interacțiuni va fi criptată.

Toate aceste funcții Copilot+ nu vor fi disponibile imediat, pentru toată lumea. Ele vor fi lansate mai întâi pentru Windows Insiders, urmând o implementare treptată pentru „anumite device-uri și piețe” începând din noiembrie. Actualizarea Windows 11 2024 va avea parte, de asemenea, de o lansare treptată care începe astăzi.

În ceea ce privește alte funcții din această actualizare care nu au legătură cu Copilot+, acestea includ suport pentru Wi-Fi 7, fundaluri HDR, îmbunătățiri pentru modul Energy Saver și o mai bună integrare cu aparatele auditive prin Bluetooth LE.

Etichete: , , , ,

Sursa: via Engadget