Energy Expo - Join the revolution

Trei lucruri despre Huawei Watch GT5 pe care să le știi

Scris de | 3 octombrie, 2024
Trei lucruri despre Huawei Watch GT5 pe care să le știi

Am vorbit pe larg despre Huawei Watch GT5 Pro, cea mai nouă lansare de smartwatch a Huawei, într-un review dedicat, dar am rămas dator să ofer câteva detalii și despre Huawei Watch GT5, varianta vanilla a ceasului, pe care nu am purtat-o eu prea mult, ci mai mult pretena mea. Așadar, am rugat-o să îmi spună trei lucruri care i s-au părut esențiale despre acest ceas, pe care oricine ar trebui să le știe dacă ia în calcul varianta de 41mm a lui Watch GT5. Iată care au fost acestea.

Design elegant, ușor de asortat

Înainte de toate, trebuie să specificăm despre ce model a fost vorba. Mă refer aici la versiunea de 41mm a lui Huawei Watch GT5, în culoarea Gold, cu o curea Milanese, cu sistem de prindere magnetic. Există destule variante de curele însă, dacă nu ești fan auriu sau al acestui sistem de prindere, și poți alege un model pe altă culoare care să vină cu o curea maro țesută, o curea din piele albă, sau clasicele curele din silicon (pe care Huawei îl numește fluoroelastomer). 

Diferențele dintre acesta și varianta Pro le-am mai menționat și în review-ul separat al Pro-ului, deci nu o să le mai reiau aici. Nu sunt extraordinar de mari, cea mai notabilă absență fiind cea a senzorului pentru realizarea EKG. 

Design-ul ceasului a fost foarte apreciat – este elegant, frumos, și se asortează destul de ușor atât cu o ținută de zi, cât și cu una de seară. Cureaua a fost mult mai confortabilă decât părea inițial, și este foarte ușor să o ajustezi ca ceasul să stea fix pe mână. Este și suficient de ușor, cântărind aproximativ 35 de grame fără curea, cât să îți permită să dormi cu el fără mari probleme, și să obții astfel rezultate despre somnul tău, cu funcția de monitorizare a acestuia.

Interfață excelentă și autonomie de durată

Ecranul este și el foarte arătos, un AMOLED LTPO de 1,32 inchi, foarte responsive și luminos ca să poată fi văzut în lumina directă a soarelui. Nu ratezi astfel nicio notificare sau apel, și poți vedea în orice moment datele care te interesează, precum pașii, ritmul cardiac, felul în care ai dormit sau orice altceva ți se pare ție important. La asta ajută și faptul că Huawei a inclus o mulțime de fețe de ceas gratuite în aplicația sa, pe care le poți schimba după bunul plac. În plus, deși este un ecran ceva mai mic, tot poți folosi întreaga tastatură pentru a răspunde la un mesaj sau o notificare.

Un punct forte a fost și aplicația, care s-a dovedit a fi ușor de utilizat, deși a dat câteva rateuri atunci când se afla în faza Beta. Odată cu lansarea oficială a ceasurilor însă, nu au mai existat probleme și a părut mult mai stabilă. Din aplicație setezi mai multe lucruri care nu sunt activate by default, precum măsurarea constantă a oxigenului din sânge. La fel cum a fost în cazul meu cu cererile constante de a-i oferi permisiune ceasului și celor de la Huawei pentru a folosi fiecare funcție care are cât de cât legătură cu sănătatea, și prietena mea a fost destul de iritată de ele. 

Pentru că e vorba de un ceas Huawei, bineînțeles că și autonomia a reprezentat o bilă albă. Deși nu la fel de rezistent ca în cazul fratelui său mai mare, cu Pro în coadă, Huawei Watch GT5 poate fi utilizat normal timp de 5 zile, sau 3 zile cu funcția Always On Display activă. De asemenea, poate fi încărcat și wireless, un aspect destul de important în cazul în care uiți sau pierzi încărcătorul proprietar din cutie. O încărcare completă durează aproximativ 100 de minute.

O mulțime de funcții

Poate cel mai mare atu pe care îl are Huawei Watch GT5 este acela al funcțiilor, pentru că sunt foarte multe și bine integrate și destul de complexe. Cea mai apreciată în acest caz a fost monitorizarea somnului, care vine la pachet cu o analiză importantă în aplicație. Astfel, nu doar că poți vedea cât ai dormit și cât timp ai petrecut în fiecare stadiu al somnului, dar poți observa și de câte ori te-ai trezit în timpul nopții și primești o analiză a somnului tău, împreună cu recomandări în cazul în care nu a fost unul odihnitor sau suficient de lung. 

Huawei Watch GT5 are noua tehnologie TruSeen 6.0, care ajută la măsurarea mai precisă și mai rapidă a indicatorilor de sănătate – ne referim aici la monitorizarea oxigenului din sânge, a bătăilor inimii, a respirației și multe altele. Poți monitoriza de asemenea și nivelul de stres de-a lungul zilei, și să încerci să îl reduci prin diferite exerciții de respirație, dacă ți se pare că ești copleșit(ă).

În fine, nu poate fi neglijat nici aspectul workout-urilor. Ai la dispoziție sute de activități și sporturi pe care le poți încerca, și toate funcțiile excelente pentru alergat de pe Huawei Watch GT5 Pro sunt disponibile și pe varianta simplă. Asta înseamnă că te poți juca în Route Draw, este prezent și sistemul de poziționare Huawei Sunflower care măsoară mai precis poziția ta și îți poate urmări astfel alergarea și în zone greu accesibile și te poți folosi și de analiza formei de alergare, care îți oferă detalii precum perioada de contact cu solul sau oscilația verticală.

Concluzia connect

Huawei Watch GT5 este o soluție potrivită pentru cei care vor un smartwatch competent, dar nu sunt dispuși să sară de un anumit prag financiar. Costă 1499 de lei și încă este disponibil la un pachet promoțional cu 200 de lei reducere și o pereche de căști Huawei FreeBuds 5i oferite gratuite, împreună cu o garanție extinsă pentru încă un an. Comparativ cu alți rivali din piață, Watch GT5 este o ofertă greu de refuzat, cu o mulțime de funcții, o interfață ușor de utilizat și care funcționează și pe Android, dar și pe iOS, și un design elegant.

Etichete: , , ,