Energy Expo - Join the revolution

Epic Games Store de mobil va oferi jocuri gratuite, la fel ca versiunea de desktop

Scris de | 3 octombrie, 2024
Epic Games Store de mobil va oferi jocuri gratuite, la fel ca versiunea de desktop

Epic Games Store este deja de mai bine de o lună lansat pe Android și iOS (cel puțin în Uniunea Europeană), iar noul magazin livrează momentan doar trei jocuri, toate aparținând companiei Epic. Desigur, avem Fortnite, jocul „flagship” al Epic Games, alături de Fall Guys pentru mobil și Rocket League Sideswipe. Compania anunță acum însă că magazinul va începe să primească jocuri și din partea altor producători, cât și jocuri gratuite, așa cum oferă pe versiunea desktop.

Magazinul Epic Games Store pentru iOS și Android va lista, în curând, și jocuri de la alți producători

Unul dintre motivele pentru care Epic Games Store a devenit foarte popular pe PC a fost faptul că Fortnite este distribuit exclusiv prin intermediul acestui magazin. Dar listarea unuia dintre cele mai populare jocuri din lume nu poate duce la un business sustenabil de distribuție de jocuri. Epic Games a decis la un moment dat că va încerca să atragă gamerii ajutându-i să construiască o colecție mare de jocuri, la cel mai mic preț posibil: gratuit. Astfel, în fiecare săptămână, de câțiva ani buni deja, Epic Games Store oferă unul, și uneori chiar două jocuri, pe gratis, pe care să le păstrezi pentru totdeauna pe cont.

Această strategie va fi aplicată și pe versiune de mobil a magazinului, începând cu trimestrul al patrulea al acestui an. Având în vedere că trimestrul tocmai a început la 1 octombrie, ne putem aștepta la jocuri gratuite noi pe Epic Games de mobil în orice moment. De asemenea, spre sezonul de sărbători, deci de la jumătatea lunii noiembrie, Epic promite și introducerea de jocuri și aplicații de la alți producători în oferta Epic Games Store.

Compania spune că se așteaptă să introducă între 10 și 50 de aplicații și jocuri încă de la început, însă implementarea soluțiilor de plată ar putea întârzia puțin planurile. Există însă un singur joc care a fost 100% confirmat că vine pe Epic Games Store de mobil: Ark: Ultimate Mobile Edition, versiunea de smartphone-uri a jocului survival de succes de pe PC și console.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Android Authority