Energy Expo - Join the revolution

Telefoanele OnePlus sunt interzise, din nou, în Germania

Scris de | 2 octombrie, 2024
Telefoanele OnePlus sunt interzise, din nou, în Germania

Nu, nu este „ziua cârtiței”. Produsele OnePlus sunt, din nou, oprite de la vânzare în Germania, întrucât compania a intrat într-un nou conflict legal din cauza brevetelor. Oppo, compania mamă a OnePlus, s-a aflat în aceeași situație în urmă cu doi ani, când Nokia a chemat compania chineză în instanță pentru încălcarea brevetelor sale legate de tehnologii de telecomunicații 5G. Același motiv pare să fie invocat și de această dată, dar acum de către compania americană InterDigital.

Brand-ul OnePlus, acuzat că a folosit tehnologii 5G brevetate, fără licență

InterDigital se ocupă de cercetare și dezvoltare de tehnologii wireless și a fost fondată încă din 1972, deci nu vorbim despre un „troll” al brevetelor, așa cum se mai întâmplă câteodată. Compania susține că Oppo, prin intermediul diviziei OnePlus, încalcă brevete pe care aceasta le deținute în domeniul rețelelor de telecomunicații 5G, dar și pentru alte tehnologii wireless folosite în dezvoltarea de tehnologii integrate smartphone-uri.

Momentan, doar telefoanele OnePlus par să fie afectate de această situație. Brand-ul a scos deja listările telefoanelor OnePlus de pe magazinul său online din Germania, însă alte produse, precum tableta Pad 2, căștile Buds Pro 3 și ceasul Watch 2, rămân listate în continuare. Pentru moment, doar în Germania pare să existe o problemă, dar clienții din această țară pot să comande produse OnePlus din alte țări din UE, neafectate de acest „embargo”.

Reprezentanții companiei spun că se negociază cu InterDigital pentru a rezolva situația într-o manieră amicală:

„OnePlus acordă o mare valoare drepturilor de proprietate intelectuală și accesului echitabil la brevetele esențiale pentru standarde, ceea ce este esențial pentru a stimula inovația în industrie. Vom continua să negociem cu InterDigital și ne dorim să rezolvăm această problemă într-un mod amiabil. Între timp, angajamentul nostru în Europa rămâne neschimbat și vom continua să oferim produse și servicii excelente utilizatorilor noștri.”

Etichete: , , , ,