Microsoft Paint primește funcții cu AI similare cu cele din Photoshop

Scris de | 2 octombrie, 2024
Microsoft Paint primește funcții cu AI similare cu cele din Photoshop
Foto: Microsoft

Dacă nu ai mai avut un motiv bun să deschizi Microsoft Paint de câțiva ani, iată că acum primești unul. Microsoft a anunțat că va integra noi funcții bazate pe inteligența artificială în PC-urile sale Copilot Plus, care funcționează la fel ca unele disponibile în Adobe Photoshop. Este vorba de Generative Fill și Generative Erase, care vor fi introduse în Paint și vor permite utilizatorilor să adauge sau să elimine obiecte din imaginile lor.

Ambele tool-uri se folosesc de un brush ajustabil cu care poți „acoperi” o zonă specifică a imaginii pentru editare. Generative Erase va elimina figurile nedorite din fotografie sau obiectele inestetice din background, similar cu ceea ce face Magic Eraser pe telefoanele Google Pixel. Generative Fill va permite utilizatorilor să adauge noi asset-uri generate cu ajutorul AI-ului într-o imagine, folosind o descriere text și selectând unde anume ar trebui acestea să fie plasate.

Acestea vin în completarea tool-ului Cocreator pentru Paint ,anunțat de Microsoft mai devreme în 2024, care poate genera imagini folosind o combinație de schițe de referință și prompt-uri de text. Compania spune că modelul său AI care generează aceste imagini a primit un update pentru a oferi o calitatea mai bună a imaginii și a îmbunătăți viteza cu care aceasta este creată. De asemenea, include acum și „moderație integrată” pentru a preveni abuzarea sa cu diverse tipuri de imagini.

Generative Erase ajunge și în Microsoft Photos, alături de o nouă funcție numită Super Resolution, care se va folosit de AI-ul prezent în device pentru a face upscaling la imaginile de calitate redusă, blurate sau pixelate. Utilizatorii vor putea face upscaling la o calitate de până la 8 ori mai mare decât rezoluția originală, și vor putea ajusta nivelul de upscaling dorit cu un slider. Funcția va fi disponibilă gratuit și Microsoft spune că este suficient de rapidă pentru a face upscaling pentru imagini la calitate 4K „în doar câteva secunde”.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Microsoft Paint is getting Photoshop-like generative AI fill and erase features