Galaxy S26, anulat? Samsung ar putea renunța la flagship-urile mici

Scris de | 2 octombrie, 2024
Galaxy S26, anulat? Samsung ar putea renunța la flagship-urile mici

Samsung pare că a pornit un trend „periculos” odată cu lansarea tabletelor din seria Galaxy Tab S10. Deși se numește S10, un model „de bază” nu există (cel puțin nu încă), compania dezvăluind doar un Tab S10+ și un model superior „Ultra”. Deja există zvonuri care sugerează că o strategie similară ar putea fi folosită și în gama sa de smartphone-uri, începând cu generația din 2026: Galaxy S26 „standard”, modelul cel mai mic, ar putea să fie anulat.

S-ar putea ca Galaxy S26 să nu mai fie lansat alături de modelele Plus și Ultra

Această veste vine din partea leaker-ului IceUniverse, care spune că are informații în acest sens în contextul în care modelul de bază de la Samsung nu ar fi competitiv cu oferta producătorilor chinezi. IceUniverse spune că modelul Oppo Find X8 va fi foarte performant, chiar dacă va fi livrat într-un corp compact, iar Samsung nu va avea un produs destul de puternic pentru a concura în piață. Modelul S25 „standard” se va lansa, întrucât este deja în producție, însă anul următor s-ar putea să nu mai vedem un S26.

„Când OPPO Find X8 va fi lansat, veți observa că una dintre caracteristicile noului flagship din 2024 este că este mic și puternic. Mărcile chinezești sunt mult mai bune la fabricarea telefoanelor de dimensiuni mici decât Samsung și Apple. Veți realiza că Galaxy S25 nu mai merită lansat. Diferența dintre ele este prea mare. Samsung va suferi o lovitură devastatoare în următorii ani, dar Apple va reuși să reziste pentru o vreme.

Pentru că iOS este fortăreața Apple, dar, strict vorbind, Samsung nu are o astfel de fortăreață și este plin de neajunsuri. Se spune că Samsung ar putea ajusta seria S26 și chiar ar putea anula modelul S26, deoarece nu mai este competitiv.”

Practic, seria Galaxy S26 nu va integra și modelul care îi dă numele, ci doar variantele S26+ și S26 Ultra, la fel ca în cazul celor mai recente tablete.

IceUniverse spune că într-o situație similară se află și Apple cu modelele de bază de iPhone, însă compania americană ar putea să se mai mențină pe piață cu astfel de modele mai puțin competitive. De altfel, iPhone 16, modelul cel mai recent, este aproape la fel de puternic precum variantele Pro, iar camerele sale sunt foarte bune. Singurul dezavantaj real în acest moment al lui iPhone 16 este ecranul la 60 Hz, care se zvonește că va fi upgradat la 120 Hz anul următor.

Desigur, acesta este doar un zvon, deci nu ar trebui să scoatem din calcul lansarea unei serii S26 „complete”, așa cum am văzut în ultimii ani. Totuși, telefoanele mici par că încep ușor-ușor să dispară din piață complet. Am văzut recent că inclusiv telefoanele mid-range au ecrane din ce în ce mai mari, fiind din ce în ce mai greu să găsești un telefon cu ecran mic. De altfel, piața pare că a decis că avem nevoie de ecrane cât mai mari pentru consum de conținut pe mobil, întrucât telefoanele mobile sunt acum dispozitivele principale prin care majoritatea utilizatorilor accesează internetul, rețelele de socializare și consumă clipuri video, filme și seriale.

Etichete: , ,

Sursa: via GSM Arena