Apple și butoanele de pe iPhone: după ce a introdus unul nou, se pregătește să elimine câteva

Scris de | 2 octombrie, 2024
Apple și butoanele de pe iPhone: după ce a introdus unul nou, se pregătește să elimine câteva

Apple se joacă la butoane în ultima perioadă. După ce a introdus odată cu seria iPhone 15 un Action Button, care a luat rolul switch-ului de profil care a avut o viață lungă, anul acesta Apple a venit cu butonul pe care refuză să îl numească buton: Camera Control. Dacă Action Button are scopul de a deschide orice aplicație dorești sau de a face un anumit lucru pe care îl poți selecta din setări, Camera Control vine, nicio surpriză, pentru a-ți oferi un control mai rapid și mai ușor al camerei, putând fi apăsat pentru fotografie și având posibilitatea de a face zoom prin slide, de-a lungul butonului. Asta înseamnă că cea mai recentă serie de iPhone-uri a ajuns la nu mai puțin de 5 butoane, iar pentru Apple, 5 s-ar putea să fie prea multe, conform ultimelor zvonuri.

Se pare că gigantul din Cupertino se pregătește să vină cu o nouă modificare pe lateralele telefoanelor sale, odată cu seria iPhone 17, de anul viitor. Astfel, în loc să aibă Action Button și Camera Control pe o parte, respectiv butoanele de power și de volum pe cealaltă, Apple ar dori să păstreze Camera Control unde este, dar să mute Action Button pe partea opusă și să adage la acesta și funcțiile de control al volumului. Asta ar însemna că iPhone 17 ar scăpa rapid de două butoane și utilizatorii vor putea accesa mai ușor și Action Button.

Bineînțeles, rămâne întrebarea cu privire la felul în care Apple ar putea face asta, însă există deja câteva indicii ținând cont de felul în care funcționează Camera Control, cu o combinație de apăsări și atingeri cu diferite nivele de presiune. Spre exemplu, când va fi apăsată, noua tastă ar putea servi ca Action Button, și la un swipe ar putea să controleze volumul. iPhone 17 ar putea sosi și cu lansarea unui nou model de iPhone, Slim, care să înlocuiască modelul Plus.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Apple could reduce the iPhone 17 buttons down to three