Energy Expo - Join the revolution

Telefoanele Nokia dispar, din nou, de pe piața din Europa

Scris de | 1 octombrie, 2024
Telefoanele Nokia dispar, din nou, de pe piața din Europa

HMD, compania finlandeză care dezvolta telefoane Nokia sub licență, este în proces de a renunța complet la aceste dispozitive, sau cel puțin asta sugerează cele mai noi mișcări ale sale din mediul online. Brandul a scos listările pentru aceste telefoanele de pe site-urile sale oficiale din Europa, fiind acum prezente exclusiv modele cu branding HMD.

HMD scoate modelele Nokia de pe site-urile sale din Europa

Deja de câteva luni am văzut concentrarea HMD pe promovarea dispozitivelor sub brand propriu, dezvoltate probabil complet intern. Aceste modele pot fi vândute fără a plăti o licență către Nokia, iar, la bază, hardware-ul pare să fie același. Deja câteva dintre modelele HDM lansate par să continue design-ul pe care compania îl folosea pentru modelele cu logo-ul Nokia pe ele, așa pare că gama sa de telefoane trece mai degrabă printr-un „rebranding”.

Telefoanele Nokia încă apar listate pe site-urile din Asia, Africa, Orientul Mijlociu, Australia, Noua Zeelandă și America de Sud, însă probabil că acestea vor mai exista acolo în limitele stocurilor din prezent.

Cei care au deja telefoane Nokia nu ar trebui să se îngrijoreze, întrucât suportul software pentru modelele deja lansate va continua, atât pentru dispozitivele „smart”, cât și pentru cele cu butoane.

Numele Nokia nu dispare însă decât de pe piața de smartphone-uri. Gigantul finlandez este în continuare unul dintre cei mai mari producători de echipamente telecom din lume, și lider în dezvoltarea de tehnologii de telecomunicații. Nokia deține unul dintre cele mai mari portofolii de brevete în acest domeniu, și încasează anual sume consistente de bani de la toți producătorii de smartphone-uri din lume, inclusiv de la giganți precum Apple și Samsung. Recent, compania a dat în judecată branduri ale BBK, compania care deține Oppo și OnePlus, reușind să blocheze temporar vânzările acestor modele în anumite țări pentru încălcarea brevetelor.

Etichete: , , ,

Sursa: GSM Arena