Energy Expo - Join the revolution

Galaxy S24 FE, mai ușor de reparat decât alte modele Samsung

Scris de | 1 octombrie, 2024
Galaxy S24 FE, mai ușor de reparat decât alte modele Samsung

Galaxy S24 FE nu pare să fie o „afacere” bună, cel puțin nu momentan, până când telefonul nu ajunge la un preț care să fie sub cel al modelelor S24 deja lansate, care vin cu procesoare, ecrane și camere mai performante la prețuri similare sau chiar mai mici. Totuși, există un avantaj al acestui model, care nu se vede de la exterior: Samsung a îmbunătățit semnificativ felul în care telefonul este asamblat. Astfel, Galaxy S24 FE este unul dintre cele mai ușor de reparat dispozitive din piață.

Dezasamblarea lui Galaxy S24 FE, relativ simplă în comparație cu cea a altor telefoane recente

Chiar dacă este în continuare un telefon realizat din sticlă și aluminiu, cu componentele sigilate folosind un adeziv puternic, care nu permite apei să pătrundă la interior, Galaxy S24 FE este semnificativ mai ușor de reparat decât alte modele din piață, chiar și de la Samsung.

PBK reviews a publicat o dezasamblare completă a lui Galaxy S24 FE și a dezvăluit astfel că, la interior, telefonul este aproape complet modular, permițând înlocuirea multor componente individual, fără ca acestea să fie lipite de altele sau parte dintr-un ansamblu complex. Acest lucru înseamnă că reparațiile sunt și mai ușoare, dar și mai ieftine, întrucât poți cumpăra doar piesa de care ai nevoie

De exemplu, sistemul de încărcare wireless și NFC-ul sunt acum o piesă independentă de capacul de pe spate. Astfel, dacă se sparge acel capac din sticlă, acela poate fi schimbat fără a necesita înlocuirea sistemului de încărcare wireless, care înainte era lipit de el.

Cele două difuzoare, antena 5G mmWave (în regiunile în care există), camera frontală și fiecare cameră de pe spate, bateria, plăcile cu componente integrate și multe dintre cablurile care le conectează între ele sunt piese individuale. Ba chiar și bateria este acum mai ușor de înlocuit, fiind poziționată pe o suprafață adezivă care permite înlăturarea bateriei fără alte unelte sau utilizarea de alcool.

Noul telefon are și răcire mai performantă decât S23 FE-ul de anul trecut

Se pare că noul model are și un upgrade despre care Samsung nu a vorbit: o cameră cu vapori mai mare, care va disipa căldura mai bine în sarcini complexe, dar și un mic radiator deasupra procesorului.

PBK Review a acordat nota 8.5 din 10 pentru ușurința în reparații. Au fost scăzute puncte pentru timpul mai lung pentru reparații și accesul greu la ecran. Asta pentru că spatele, bateria și ecranul sunt lipite, ceea ce necesită mai mult efort. Apoi, un punct în minus a fost acordat pentru faptul că port-ul USB este cam greu de înlocuit. Acesta parte a unei plăci care integrează și microfonul, și este necesară scoaterea altor componente înainte să poți accesa acea zonă.

Etichete: , , , , ,