Energy Expo - Join the revolution

Razer lansează „perna de gaming”, cu feedback haptic. Cât costă Freyja și ce are special

Scris de | 30 septembrie, 2024
Razer lansează „perna de gaming”, cu feedback haptic. Cât costă Freyja și ce are special
Foto: Razer

Razer a lansat o pernă de gaming haptică, numită Freyja, pe care o poți atașa de scaunul tău de gaming, și care are un preț extrem de ridicat (pentru o pernă) – 299,99 de dolari. Ce este special la aceasta și de ce costă atât, vedem în rândurile următoare.

Freyja este considerată o extensie a vibrației pe care o simți cu controllerele de gaming, însă în loc să simți acea vibrație în mâini, o vei experimenta în mai multe panouri poziționată în spatele și dedesubtul tău, în funcție de lucrurile care se întâmplă în joc. Razer spune că feedback-ul haptic pe care îl va oferi Freyja vine de la motoare haptice multi-direcționale, integrate în pernă, care se poate conecta prin Bluetooth sau prin tehnologia specială a celor de la Razer, HyperSpeed Wireless.

În marea majoritate a timpului, vibrația va fi transformată din sunetul prezent în orice joc ai juca, sau orice piesă ai asculta sau film ai vedea. Razer a anunțat deja câteva dintre jocurile care vor integra tehnologie Razer Sensa HD, așa cum este numită această utilizare a feedback-ului haptic, acestea fiind Final Fantasy 16, Silent Hill 2 și STALKER 2. Razer a prezentat Freyja anterior la CES, ca un prototip sub denumirea de „Project Esther”.

Alături de Freyja, Razer a anunțat și noile Kraken V4 Pro, o pereche de căști care îți vor „zgudui” capul tot prin feedback haptic. La fel ca perna, Kraken V4 Pro folosesc Razer HyperSpeed și Bluetooth, precum și conexiune pe fir, pe USB sau prin jack de căști de 3,5mm. V4 Pro se livrează cu o cutiuță denumită OLED Control Hub, de unde poți controla feedback-ul vibrațiilor, sau să ajustezi efectele de lumini, pentru iluminarea RGB. Razer Kraken V4 Pro costă 449 de euro și se vor livra, alături de Freyja, începând cu data de 7 octombrie.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , ,

Sursa: Razer leans into haptics with a new gaming cushion and vibrating headphones