Energy Expo - Join the revolution

Apple se pregătește să lanseze un „ecran inteligent”. Ar putea apărea chiar anul viitor

Scris de | 30 septembrie, 2024
Apple se pregătește să lanseze un „ecran inteligent”. Ar putea apărea chiar anul viitor

Apple ar avea în plan dezvăluirea unor noi „ecrane inteligente”, programată pentru 2025, iar acestea ar urma să fie acompaniate de un nou sistem de operare, numit homeOS. Informația vine de la Mark Gurman (Bloomberg), iar zvonuri despre un device similar cu HomePod-ul celor de la Apple, dar care vine cu un display, au tot circulat mai bine de un an. Chiar în această vară, Gurman spunea că Apple lucrează la un display inteligent care poate fi așezat pe o masă și vine echipat cu un braț robotic, ce poate apleca sau roti ecranul pentru o mai bună vizionare a sa.

Gurman mai spune și că există două versiuni funcționale ale acestui dispozitiv – una low-end, care oferă lucruri de bază precum FaceTime și controale pentru o casă inteligentă, și varianta de top, cu brațul robotic, care va ajunge la un preț de peste 1000 de dolari.

Se pare că prima dintre cele două versiuni care va apărea pe piață va fi cea mai ieftină, urmată de cea high-end. Anterior, Gurman spunea că display-ul inteligent cu braț robotic ar putea să fie lansat cel mai devreme în 2026. Partea bună este că nu va fi nevoie să aștepți modelul premium pentru a putea folosi inteligența artificială în casă, deoarece Apple Intelligence ar urma să fie o parte esențială pentru ambele device-uri. De asemenea, se pare că noul homeOS va fi bazat pe sistemul de operare tvOS, pe care Apple îl folosește pentru Apple TV.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Apple’s rumored smart display may arrive in 2025 running new homeOS