Energy Expo - Join the revolution

PlayStation 5 Pro, disponibil la precomandă. Cât costă și ce accesorii ai nevoie

Scris de | 26 septembrie, 2024
PlayStation 5 Pro, disponibil la precomandă. Cât costă și ce accesorii ai nevoie

PlayStation 5 Pro, noua consolă performantă de la Sony, a intrat astăzi la precomandă și în România. Sony promite îmbunătățiri la nivelul procesării grafice, în special, pe acest model, consola fiind echipată cu un GPU cu 45% mai rapid, memorie mai rapidă, tehnologii de procesare a efectelor ray tracing de 2-3 ori mai performante și o tehnologie de upscaling cu AI care va îmbunătăți rezoluția titlurilor suportate. Toate acestea vin la un preț mare, iar multe dintre accesoriile considerate în urmă cu doar câțiva ani „de bază”, nu sunt incluse în acel preț.

PlayStation 5 Pro este acum disponibil la precomandă în magazinele de specialitate din România la prețul de 3.999 lei. Consola urmează să fie livrată abia pe 7 noiembrie, în timp ce o ediție aniversară, care a fost anunțată recent, va ajunge în mâinile gamerilor două săptămâni mai târziu.

Precomandă PlayStation 5 Pro și ediția aniversară

Accesorii PlayStation 5 Slim și PlayStation 5 Pro

Cei care vor pachetul complet, vor trebui să cumpere și un suport, care se vinde separat. Acesta va asigura consolei o stabilitate crescută atunci când este folosită în poziție verticală, exact așa cum apare în toate imaginile de prezentare de la Sony. Faptul că acel suport nu este inclus în pachet, deși PlayStation 5 în ediția „standard”, lansată în 2020, avea un astfel de suport inclus, este dezamăgitor, iar prețul unui astfel de suport este de aproximativ 150 lei (139 lei în acest moment).

Și pentru a putea avea experiența PlayStation completă, mai ales dacă faci upgrade de la un PlayStation 4 sau PlayStation 5 în ediția originală, va trebui să cumperi separat și o unitate de disc pentru a putea instala jocuri în acest format. PlayStation 5 Pro este disponibil la vânzare doar într-o ediție „digitală”, deci poți să descarci jocuri doar de pe PlayStation Store dacă nu ai unitatea disc Blu-Ray. Și acest accesoriu se vinde separat în România la prețuri între 599 și 649 lei.

Dacă vrei un PlayStation 5 Pro complet, ajungi la un total de 4.700-4.800 lei, echivalentul a 940-960 de euro. Originalul PlayStation 5 s-a lansat în ediție digitală la 1.999 lei, sau 400 euro și a primit o scumpire de 50 euro recent. În prezent, modelul Slim digital costă aproximativ 2.100 lei, în timp ce ediția cu disc, lansată la 2.499 lei în 2020, costă acum aproximativ 2.700 lei. Saltul de la 2.100 lei la 4.000 lei, sau de la 2.700 lei la 4.600 lei (dacă vrei și disc) pentru varianta Pro este foarte mare, având în vedere că ambele console rulează aceleași jocuri. Ceea ce promite PlayStation 5 Pro este însă fidelitate grafică ridicată, în special pe ecrane 4K, cât și suport pentru jocuri în 8K pe televizoare compatibile.

Sony a ținut recent o prezentare în care a anunțat mai multe jocuri noi care se lansează pe PlayStation 5 și PlayStation 5 Pro în 2024 și 2025 și a dezvăluit și o listă de jocuri care vor fi compatibile cu hardware-ul nou din PlayStation 5 Pro.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , ,