Energy Expo - Join the revolution

Meta vrea să recreeze influencerii folosind Inteligența Artificială

Scris de | 26 septembrie, 2024
Meta vrea să recreeze influencerii folosind Inteligența Artificială

Meta își propune să revoluționeze modul în care creatorii de conținut folosesc inteligența artificială, iar la evenimentul Connect compania a prezentat două demonstrații impresionante care arată cum ar putea arăta viitorul.

Unul dintre aceste proiecte implică recrearea completă a unor influenceri reali ca figuri AI. CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, a prezentat o demonstrație live a unei personalități AI bazate pe un creator real, care arăta, vorbea și răspundea la întrebări la fel ca acesta. A fost un moment uimitor și surprinzător de realist.

O altă unealtă pe care Meta o dezvoltă se concentrează pe Reels, aceasta dublând automat clipurile video într-o altă limbă, păstrând vocea originală a creatorului și ajustând mișcările gurii pentru a se sincroniza cu noua limbă.

Zuckerberg a prezentat pe scenă două clipuri video de tip Reels, realizate de creatori care vorbesc în limba spaniolă, care au fost traduse și dublate în engleză. Deși demonstrația nu a fost live, ceea ce înseamnă că nu știm exact cât de bine funcționează această tehnologie pe un clip obișnuit, prezentarea a fost totuși impresionantă.

La scară largă, această tehnologie pare să aibă potențialul de a extinde semnificativ audiența clipurilor, un obiectiv pe care Meta îl vizează pentru a concura mai bine cu platforme precum TikTok și YouTube.

Meta a anunțat și alte funcții legate de AI la Connect, inclusiv faptul că asistentul său AI va putea vorbi utilizând voci ale unor celebrități, lucru care atrage după sine noi posibilități de interacțiune și personalizare.

Etichete: , , ,

Sursa: via The Verge