Energy Expo - Join the revolution

Meta Quest 3S, anunțat oficial drept un dispozitiv VR/AR accesibil

Scris de | 26 septembrie, 2024
Meta Quest 3S, anunțat oficial drept un dispozitiv VR/AR accesibil

Meta a anunțat Quest 3S, un nou dispozitiv de realitate virtuală de sine stătător, care intră în ofertă la un preț mai mic, sub cel al lui Meta Quest 3, lansat anul trecut. Vestea bună este că, noul dispozitiv este la fel de performant în termeni de procesare, însă folosește câteva componente din generația mai veche, pentru a atinge un preț mai mic. În consecință, modelele Quest 2 și Quest Pro vor fi scoase de la vânzare, iar Meta Quest 3 se ieftinește în varianta cu stocare de top.

Meta Quest 3S vine la aproape jumătate de preț față de Quest 3

Meta Quest 3S a fost anunțat la un preț de 299 dolari americani, și este deja listat în Europa la 329 euro. Cei care fac precomandă vor primi automat și cel mai nou joc din seria Arkham pentru realitate virtuală, Batman Arkham Shadow. Modelul de bază integrează 128 GB stocare internă, dar există și o versiune superioară de 439 euro cu 256 GB stocare. Modelul Quest 3 de 512 GB, singurul car erămâne în ofertă, se ieftinește la 549 euro (de la 699 euro), prețul la care se vindea anterior o versiune de 128 GB, care acum iese din ofertă. Aceste prețuri includ și cele două controller-e de generație nouă.

Ce primești de acești bani pe Meta Quest 3S? Meta spune că noul dispozitiv asigură experiența completă Meta Quest, la un preț mai mic. Cel mai mare „downgrade” va fi la nivelul ecranului intern și lentilelor. Acestea au fost „reciclate” de pe Meta Quest 2, deci vor asigura o rezoluție mai mică per ochi (1.832 x 1.920 pixeli), în timp ce lentilele sunt mai mari și mai groase, crescând astfel dimensiunile headset-ului. Față de Quest 3, care poate opera la 72, 80, 90 și 120 Hz, noul Quest 3S oferă doar opțiuni de 90 și 120 Hz.

Design-ul este puțin schimbat, cu senzorii IR, și camerele pentru poziționare și pass-through color poziționați pe față în formă de triunghi pe fiecare parte. Este cumva un design care se află la jumătate între Quest 2 și Quest 3.

Performanța este identică între cele două dispozitive

De altfel, hardware-ul intern rămâne identic, precum și performanța camerelor. Ai la dispoziție pe Quest 3S un chipset Snapdragon XR2 Gen 2, la fel ca pe Quest 3, 8 GB memorie RAM și posibilitatea de a folosi dispozitivul drept un „computer spațial”, care permite realizarea unui mediu AR pentru productivitate. Meta spune că va începe să accepte mai multe aplicații 2D pe magazinul platformei software Horizon.

Pentru că ecranul este de rezoluție puțin mai mică, acesta va consuma mai puțină energie, întrucât este pus mai puțin stres pe procesor, deci autonomia pe Quest 3S este mai mare. Meta promite cam 2,5 ore pe noul model, pe când Quest 3 oferă 2,2 ore.

Meta Quest 3S se lansează pe 15 octombrie, iar Meta Quest 2 și Quest Pro vor rămâne la vânzare doar până la finalul anului, sau până se epuizează complet stocurile.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , ,