Energy Expo - Join the revolution

Care sunt cele mai vândute modele de telefoane din lume, în prima jumătate a anului 2024

Scris de | 26 septembrie, 2024
Care sunt cele mai vândute modele de telefoane din lume, în prima jumătate a anului 2024

Conform raportului privind prima jumătate a lui 2024, publicat recent de Omdia, există vești încurajatoare pentru utilizatorii de Android în ceea ce privește popularitatea globală a smartphone-urilor pe care le folosesc. Deși iPhone-urile continuă să domine piața, cu iPhone 15 Pro Max și iPhone 15 ocupând primele două locuri, raportul arată că și dispozitivele Android au început să urce în clasament.

Pe locul al treilea, foarte aproape de poziția secundă, s-a clasat Samsung Galaxy A15 4G. De asemenea, este notabil faptul că Samsung Galaxy S24 Ultra s-a plasat pe locul cinci, ceea ce înseamnă că două dintre cele mai populare cinci telefoane în prima jumătate a anului 2024 au fost dispozitive Android, un lucru care nu s-a mai întâmplat de la începutul anului 2020.

Alte dispozitive Android care au intrat în top 10 includ Samsung Galaxy A15 5G (pe locul șapte), Xiaomi Redmi 13C (pe locul opt) și Samsung Galaxy A05 (pe locul zece).

FOTO via Omdia

Cu toate acestea, dominația Apple rămâne evidentă, cinci din primele zece dispozitive de pe această listă fiind iPhone-uri. Desigur, merită o mențiune specială și iPhone 15 Plus, care a înregistrat o performanță dezamăgitoare, ocupând doar locul 28, cu 3,7 milioane de unități vândute. Va fi interesant de urmărit cum se va descurca iPhone 16 Plus la capitolul vânzări.

Acest raport subliniază faptul că, deși iPhone-urile continuă să fie lidere de piață, device-urile cu Android câștigă teren și sunt tot mai populare în rândul consumatorilor la nivel global.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , , ,

Sursa: via Android Authority