Energy Expo - Join the revolution

OpenAI lansează Advanced Voice Mode cu mai multe voci și un look fresh

Scris de | 25 septembrie, 2024
OpenAI lansează Advanced Voice Mode cu mai multe voci și un look fresh

OpenAI a anunțat marți că extinde Advanced Voice Mode (AVM) pentru a mări baza de clienți plătitori ai ChatGPT. Noua funcție audio, care face ca interacțiunea cu ChatGPT să fie mai naturală, va fi lansată inițial pentru utilizatorii care plătesc pentru planurile ChatGPT Plus și Teams. Clienții abonați la planurile Enterprise și Edu vor avea acces la această funcție abia săptămâna viitoare.

Ca parte a acestui upgrade, AVM are parte de un design nou, fiind acum reprezentat cu o sferă albastră animată, în locul punctelor negre care au fost folosite în cadrul evenimentului de prezentare din mai. Utilizatorii vor primi o notificare în aplicația ChatGPT, lângă pictograma de voce, atunci când AVM va deveni disponibil.

ChatGPT va introduce, de asemenea, cinci voci noi pe care utilizatorii le pot încerca: Arbor, Maple, Sol, Spruce și Vale. Acestea cresc numărul total de voci disponibile la nouă (aproape la fel de multe ca și Gemini Live de la Google), alături de vocile Breeze, Juniper, Cove și Ember. Numele vocilor sunt inspirate din natură, probabil pentru a reflecta obiectivul AVM de a face interacțiunile cu ChatGPT să pară mai naturale.

O voce notabilă care lipsește din acest lineup este Sky, vocea prezentată de OpenAI în actualizarea de primăvară, care a dus la o acțiune legală din partea actriței Scarlett Johansson. Aceasta a susținut că vocea lui Sky semăna prea mult cu a ei, amintind de rolul său din filmul „Her”. OpenAI a retras rapid vocea Sky, precizând că nu a avut intenția de a imita vocea actriței, deși câțiva membri ai echipei OpenAI au făcut referiri la film în postările de pe Twitter.

O altă funcție care lipsește din acest update este capacitatea de video și partajare de ecran, pe care OpenAI a prezentat-o în demo-ul din primăvară. Această funcție ar trebui să permită ChatGPT să proceseze simultan informații vizuale și auditive. În cadrul prezentării, un membru al echipei OpenAI a demonstrat cum se pot pune întrebări lui ChatGPT refeitor la o problemă de matematică de pe o foaie de hârtie sau despre codul de pe ecranul computerului. Deocamdată, OpenAI nu a oferit un termen pentru lansarea acestor capabilități multimodale.

Totuși, OpenAI afirmă că a făcut îmbunătățiri față de stadiul Alpha în care s-a aflat AVM. Funcția vocală a ChatGPT ar înțelege mai bine accentele, iar conversațiile ar fi mai fluide și rapide. În timpul testelor efectuate cu AVM, erorile nu au fost neobișnuite, însă compania susține că aceste probleme au fost rezolvate.

OpenAI extinde, de asemenea, câteva dintre funcțiile de personalizare ale ChatGPT către AVM, inclusiv Custom Instructions, care permite utilizatorilor să personalizeze răspunsurile ChatGPT, și Memory, care permite ChatGPT să-și amintească conversațiile anterioare pentru referințe ulterioare.

Un purtător de cuvânt al OpenAI a declarat că AVM nu este disponibil momentan pentru mai multe regiuni, inclusiv UE, Regatul Unit, Elveția, Islanda, Norvegia și Liechtenstein.

Etichete: , ,

Sursa: via TechCrunch