Energy Expo - Join the revolution

Motorola vrea să lanseze un model pliabil mai ieftin decât cele de până acum

Scris de | 25 septembrie, 2024
Motorola vrea să lanseze un model pliabil mai ieftin decât cele de până acum
Foto via @OnLeaks (X)

Motorola pare să se concentreze mai mult ca oricând pe soluții pentru a face telefoanele pliabile mai accesibile, iar scurgerile de informații ne oferă o privire asupra a ceea ce urmează. Deși piața este deja plină de dispozitive pliabile, majoritatea depășesc prețul de 1.000 de dolari, fiind inaccesibile pentru multe persoane. Motorola, care a reușit deja să scadă prețul unui telefon pliabil spre 700 de dolari, ar putea veni cu o nouă soluție, prin utilizarea unui procesor mai ieftin într-un șasiu pliabil cunoscut.

Potrivit zvonurilor, Motorola pregătește lansarea Motorola Razr 50s, succesorul modelului Razr 50. OnLeaks, un leaker de încredere din domeniul smartphone-urilor, a publicat specificații și imagini ale acestui device pliabil mai accesibil.

Motorola Razr 50s va păstra ecranul de 6.9 inci pOLED, la fel ca predecesorii săi, însă în locul unui procesor Qualcomm Snapdragon, va integra un MediaTek Dimensity 7300/7300X, un cip folosit frecvent în dispozitive accesibile precum modele Realme și Oppo, vândute la prețuri de sub 300 de dolari. Primele teste GeekBench 6 arată că acest procesor MediaTek este comparabil cu Snapdragon 7 Gen 1 de pe modelul Razr 5.

Alte specificații vehiculate pentru Razr 50s includ 8 GB de memorie RAM, până la 256 GB spațiu de stocare și o baterie de 3.800 mAh, similară cu modelele anterioare Razr 50. Telefonul va avea un ecran pOLED de 3.6 inci pe partea frontală, o cameră duală de 50 MP și o cameră selfie de 32 MP, și va veni cu Android 14 preinstalat.

Motorola are deja o oarece tradiție în a reduce costurile device-urilor sale prin utilizarea unor componente mai ieftine, fără a compromite calitatea construcției. Această strategie a funcționat bine pentru seria G, care a avut vânzări remarcabile datorită autonomiei mari a bateriei, chiar dacă unele funcții, precum procesarea grafică sau fotografia, erau mai limitate.

Rămâne de văzut dacă Motorola poate aplica aceeași strategie și pentru telefoanele pliabile, așa cum a reușit pentru dispozitivele mid-range și low-end. Conform aceluiași OnLeaks, Motorola Razr 50s va fi lansat la sfârșitul lunii.

Etichete: , ,

Sursa: via Gizmodo