Energy Expo - Join the revolution

iPhone 16 NU se încarcă mai repede pe fir, spun testele independente

Scris de | 25 septembrie, 2024
iPhone 16 NU se încarcă mai repede pe fir, spun testele independente

Au existat multiple zvonuri imediat după lansarea iPhone 16, care sugerau că Apple ar fi adăugat încărcare mai rapidă pe fir pe noile telefoane. Se pare că motivul pentru care mulți au crezut asta a fost faptul că Apple a îmbunătățit puterea de încărcare wireless prin intermediul MagSafe de la 15 la 25W, dar se pare că încărcarea pe fir a rămas la aceleași valori ca și până acum. Publicația Phone Arena din Bulgaria a realizat un test folosind toate cele patru variante de iPhone 16 și a concluzionat că încărcarea nu este mai rapidă pe fir.

Singurul upgrade de încărcare pe iPhone 16 este folosind tehnologia MagSafe

Deși inițial se vorbea despre încărcare la 45 W pe iPhone 16 și 16 Pro, o putere aproape dublă față de cei 25W din trecut, adevărul este că și iPhone 16, la fel ca iPhone 16 se încarcă la putere între 20 și 30W pe fir.

Phone Arena a folosit un dispozitiv de măsurat puterea care intră într-un port USB și a încărcat, pe rând, fiecare dispozitiv în parte. Se pare că există, într-adevăr, o diferență între modelele de bază și cele Plus/Max, însă niciunul nu depășește 30W la încărcare pe fir. Avem încărcare la maximum 20W pe iPhone 16 și 16 Pro, modelele cu ecrane mai mici, și între 26 și 27W pe iPhone 16 Plus și iPhone 16 Pro Max.

foto: Phone Arena

Se pare însă că tot ce a făcut Apple anul acesta a fost să aducă puterea de încărcare pe MagSafe la același nivel precum încărcarea pe fir pe modelele mari, și chiar să depășească încărcarea pe fir pe modelele mici. Se pare însă că există posibilitatea ca încărcarea să se apropie de 40W atunci când telefoanele sunt în utilizare. Astfel, dacă rulezi un joc, sau un benchmark, atunci când telefonul este conectat la priză, încărcarea va compensa inteligent pentru consumul de energie produs. Practic, va păstra timpul de încărcare constant, chiar și în utilizare.

Toate modelele testate au depășit 50% de încărcare pe fir după 30 de minute, ceea ce este în limitele promise de către Apple. Pe wireless însă, folosind încărcare Qi, nu MagSafe, valorile nu au ajuns la 50% pe niciunul dintre modelele testate. Puteți citi mai multe despre aceste teste pe site-ul Phone Arena.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , ,

Sursa: Phone Arena