Energy Expo - Join the revolution

Ghost of Yotei, anunțat la State of Play, exclusiv pentru PlayStation 5. Lista completă a anunțurilor și trailerelor

Scris de | 25 septembrie, 2024
Ghost of Yotei, anunțat la State of Play, exclusiv pentru PlayStation 5. Lista completă a anunțurilor și trailerelor

Sony a ținut în cursul nopții trecute un nou eveniment online din seria State of Play. În cadrul acestuia au fost prezentate câteva jocuri care vin în următoarele luni și până în 2025 pe consolele PlayStation 5, dar și câteva jocuri compatibile cu casca de realitate virtuală PlayStation VR2. Majoritatea titlurilor prezentate sau anunțate aici vor veni și pe alte platforme, însă a fost anunțat oficial și un nou joc exclusiv: Ghost of Yotei, un joc care continuă povestea din Ghost of Tsushima, produs tot de către studioul american Sucker Punch. Mai jos aveți toate trailerele, dar și înregistrarea completă a show-ului, dacă vreți să îl vedeți integral.

State of Play – 25 septembrie

Astro Bot – Speedrun and Special Bots Add-On Trailer

Sony a confirmat pentru început primul DLC pentru Astro Bot, platformerul de succes lansat în urmă cu doar câteva săptămâni. Acesta va primi câteva niveluri extra mai dificile, pentru „speedrunneri”, dar și câțiva noi „boți” speciali pe care să îi salvezi. Cea mai bună veste este că acest DLC va fi complet gratuit pentru toți jucătorii de Astro Bot.

The Midnight Walk – Reveal Trailer

Hell is Us – Gameplay Reveal Trailer

Metro Awakening – Release Date Trailer

ArcheAge Chronicles – First Announce Trailer

Palworld – Launch Trailer

Palworld, jocul inspirat de Pokemon a fost oficial lansat și pe PlayStation 5, după o perioadă în care a fost disponibil pe PC și consolele Xbox. Recent, studioul Pocket Pair a fost acționat în instanță de către Nintendo și The Pokemon Company pentru încălcarea licențelor și brevetelor pe care cele două entități le dețin referitoare la Pokemon.

Lunar Remastered Collection – Announce Trailer

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge – Radical Reptiles DLC

Fantasian Neo Dimension – Release Date Announcement Trailer

Fantasian a fost unul dintre jocurile care au debutat pe Apple Arcade pentru iOS, iPadOS, tvOS și macOS, iar acum jocul de tip JRPG ajunge și pe consolele tradiționale. Jocul este realizat în viziunea lui Hironobu Sakaguchi, responsabil pentru crearea seriei Final Fantasy, iar coloana sonoră este compusă de Nobuo Uematsu, de asemenea unul dintre cei mai apreciați compozitori ai seriei Final Fantasy.

Dragon Age: The Veilguard – Blighted Dragon Gameplay Trailer

Alan Wake 2 – Lake House Expansion

Hitman World of Assassination – Announcement Trailer

Legacy of Kain Soul Reaver 1-2 Remastered – First Reveal

Jocurile Soul Reaver din cadrul seriei Legacy of Kain se întorc, în sfârșit, pe platformele moderne, într-un pachet care aniversează 25 de ani de la debutul primului titlu care îl avea pe Raziel drept protagonist. Pachetul include cele două jocuri care au fost actualizate cu grafică mai nouă, însă nu sunt obligatoriu remake-uri, ci rămân limitate la nivel grafic. Pare că vorbim despre un nivel calitativ de PlayStation 2, cu rezoluție înaltă și texturi mai detaliate. Pachetul se lansează pe 10 decembrie. Pe PlayStation 4 și 5, dar și pe PC și consolele Xbox.

Fear the Spotlight – Release Date Reveal

Towers of Aghasba – Gameplay Trailer

Dynasty Warriors Origins – Overview Trailer

Monster Hunter Wilds – Release Date Reveal Trailer

LEGO Horizon Adventures – Pre-Order Trailer

Horizon Zero Dawn Remastered – Announce Trailer

Existau deja informații scăpate pe internet că Horizon: Zero Dawn, jocul lansat în 2017 pe PlayStation 4, va primi o remasterizare pentru PlayStation 5. Este vorba despre un upgrade grafic la un nivel mai apropiat de cel al jocului mai recent din serie, Forbidden West. Au fost reînregistrate sesiuni de motion capture de peste 10 ore pentru a recrea la un nivel de fidelitate ridicat secvențele cinematice din joc. Cei care dețin deja Horizon: Zero Dawn pe PlayStation 4 sau PC, vor putea face upgrade la un preț modic la versiunea remasterizată, așa cum s-a întâmplat și cu alte titluri, precum The Last of Us Part II, sau Grand Theft Auto V.

Stellar Blade – NieR: Automata DLC & Updates

Chroma Collection | PS5

Sony a anunțat și trei noi culori pentru controller-ele DualSense, dar și pentru capacele laterale ale consolelor Slim (și probabil Pro). Acestea sunt integrate în „Chroma Collection”.

PlayStation 5 Pro Console – Game Lineup Sizzle

Spre finalul conferinței am auzit și prima mențiune despre PlayStation 5 Pro. Ciudat, având în vedere că această consolă tocmai a fost anunțată, iar fanii nu au răspuns tocmai pozitiv la anunțul prețului, dar și faptului că nu se lansează cu jocuri noi. Sony pare că merge înainte cu ideea inițială și confirmă prin intermediul acestui trailer lista de jocuri care va primi actualizări pentru compatibilitate cu PlayStation 5 Pro.

Acestea vor putea beneficia de pe urma performanței crescute a GPU-ului, noile capabilități ray tracing avansate și de upscaling-ul cu AI pentru a oferi o fidelitate îmbunătățită. Se pare însă că doar două jocuri dintre toate cele prezentate aici nu sunt încă lansate: Assassin’s Creed: Shadows și Metal Gear Solid: Delta. De altfel, și acesta din urmă este, la rândul lui, un joc vechi de 20 de ani, fiind un remake al lui Metal Gear Solid 3: Snake Eater, care a debutat în 2004 pe PlayStation 2.

Iată lista jocurilor include în această prezentare:

  • Alan Wake 2
  • Assassin’s Creed: Shadows
  • Demon’s Souls
  • Dragon Age: The Veilguard
  • Dragon’s Dogma II
  • F1 24
  • Final Fantasy VII: Rebirth
  • Gran Turismo 7
  • Hogwarts Legacy
  • Horizon: Forbidden West
  • Marvel’s Spider-Man 2
  • Metal Gear Solid Delta: Snake Eater
  • Ratchet & Clank: Rift Apart
  • Resident Evil 4
  • Resident Evil: Village
  • Rise of the Ronin
  • Star Wars: Jedi Survivor
  • Stellar Blade
  • The Crew: Motorfest
  • The First Descendant
  • The Last of Us Part II Remastered

La final, Sony promite „and many more”, dar mai sunt sub două luni până când consola ar trebui să se lanseze oficial și încă nu există un titlu pe care să vrei neapărat să îl joci pe PlayStation 5 Pro, toate fiind deja jucabile în condiții destul de bune și pe PlayStation 5-ul de bază.

Ghost of Yotei – Announce Trailer

Singura surpriză adevărată în cadrul acestei prezentări a fost anunțul oficial al Ghost of Yotei, un soi de succesor spiritual pentru Ghost of Tsushima, întrucât deși cele două jocuri au loc în același univers, cele două nu sunt legate direct. În noul titlu vom intra în rolul unei eroine, numită Atsu, care devine „fantoma” răzbunătoare în regiunea muntelui Yotei din Japonia feudală (actualmente Hokkaido), cu 300 de ani după evenimentele din Ghost of Tsushima.

La fel ca în cazul titlului Ghost of Tsushima, jocul va încerca să ofere o poveste captivantă și o lume deschisă de explorat. Accentul este pus pe frumusețea peisajelor, fiind acum disponibile mult mai multe tipuri de medii de joc pe care să le explorezi, cu o varietate mai mare de vegetație, precipitații și probabil faună.

Fiind primul joc Sucker Punch realizat special pentru hardware-ul din PlayStation 5, acesta va asigura atât un nivel superior de fidelitate grafică față de primul titlu al seriei, dar și mai multe oportunități de gameplay, mai variate și mai complexe. Jocul a fost anunțat acum, dar se lansează abia în 2025, exclusiv pe PlayStation 5.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , , , , , , , , ,