Energy Expo - Join the revolution

Cât spațiu în plus ocupă Apple Intelligence pe iPhone 16

Scris de | 25 septembrie, 2024
Cât spațiu în plus ocupă Apple Intelligence pe iPhone 16

Apple Intelligence nu a fost livrat alături de iOS 18, iar acest lucru înseamnă că odată ce aceste funcții vor fi lansate, acestea vor trebui descărcate individual, ceea ce înseamnă că vor ocupa spațiu pe stocarea internă a iPhone-urilor. Avem acum și primele informații despre cât va ocupa primul pachet Apple Intelligence, care va debuta alături de iOS 18.1, iar veștile nu sunt deloc pozitive. Se pare că, odată ce toate capabilitățile AI vor fi lansate, o mare parte din stocarea de bază va fi ocupată de sistemul de operare și de inteligența artificială.

Apple Intelligence nu este „inclus” în iOS 18, ci trebuie descărcat separat

Cei care testează iOS 18.1 în versiune beta, și care pot accesa pe baza unui cont Apple ID din SUA Apple Intelligence, raportează că pentru a primi acces la primele funcții AI, adică Siri care poate prelua comenzi succesive, funcțiile de scriere și notificări reorganizate cu AI, trebuie să mai descarci un pachet pentru care ai nevoie de 4 GB spațiu liber. Se pare însă că aceste funcții nu ocupă chiar 4 GB, ci 2,6 GB după instalare (am confirmat asta pe un iPhone 16 Plus).

„Apple Intelligence este disponibil pe iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max, toate modelele iPhone 16 și modelele iPad și Mac cu M1 și versiuni ulterioare. Dispozitivele iPhone necesită 4GB de spațiu de stocare. Cerințele de stocare pentru modelele Apple Intelligence pe dispozitiv vor crește pe măsură ce vor fi lansate mai multe funcții.”, menționează Apple pe site-ul oficial.

Astfel, pe un iPhone 16 cu 128 GB, pe care iOS 18.1 (beta) ocupă oricum 11,4 GB, mai ai încă 2,6 GB ocupați de Apple Intelligence. Apoi, fișierele de sistem, listate drept „system data”, ocupă încă 15 GB și poate varia, în funcție de câte aplicații ai instalate și cum folosesc acele aplicații cache, logs și alte astfel de fișiere, temporare sau nu. Practic, vreo 30 GB din cei 128 sunt ocupați doar cu sistemul de operare, fișierele de sistem și Apple Intelligence.

Vestea proastă este că, de fiecare dată când vor apărea noi funcții Apple Intelligence, acestea vor trebui descărcate individual pe stocarea internă a telefonului și nu știm cât vor ocupa acele modele AI. Este posibil ca cel care va fi folosit pentru generarea de imagini să fie mai complex decât cel care permite rescrierea textelor, de exemplu.

Cert este că dacă aveți un iPhone cu stocare de bază și deja aveți probleme de spațiu, faptul că vine și Apple Intelligence peste nu este tocmai o veste bună. Totuși, noi, în Europa, nu trebuie să ne stresăm cu astfel de probleme, întrucât Apple nu lansează funcțiile Apple Intelligence în această regiune până când nu își rezolvă conflictele cu autoritățile Uniunii Europene.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , ,