Energy Expo - Join the revolution

Assassin’s Creed: Shadows, amânat! Nu se mai lansează în 2024

Scris de | 25 septembrie, 2024
Assassin’s Creed: Shadows, amânat! Nu se mai lansează în 2024

Assassin’s Creed: Shadows, următorul joc din celebra serie de la Ubisoft, a fost amânat în ultimul moment. Jocul, programat inițial să fie lansat pe 12 noiembrie, va rata această dată, însă așteptarea nu va fi foarte lungă pentru cei care așteptau să exploreze Japonia feudală în rolurile samuraiului Yasuke și asasinei ninja Naoe. Ubisoft a confirmat deja o dată nouă de lansare, stabilită fix de Valentine’s Day, pe 14 februarie 2025.

Ubisoft a amânat Assassin’s Creed: Shadows în urma reacțiilor negative la Star Wars: Outlaws

Această veste ar putea fi una îmbucurătoare pentru fanii seriei Assassin’s Creed, întrucât anunțul și cele câteva prezentări oficiale în care noul Shadows a fost prezent nu au oferit mare încredere în acest titlu.

Motivul pentru care Assassin’s Creed: Shadows este amânat acum pare să fie strâns legat de lansarea Star Wars: Outlaws, care a primit critici din partea fanilor pentru multiplele bug-uri prezente în joc. Astfel, jocul nu a reușit să atragă un număr mare de clienți, lansarea Outlaws fiind considerată „sub așteptări”. În consecință, pentru a evita repetarea acestei situații, Ubisoft menționează că jocul este „complet” în acest moment, însă va beneficia de mai mult timp pentru finisarea imperfecțiunilor.

„Acest lucru va permite celei mai mari intrări din franciză să își îndeplinească pe deplin ambiția, în special prin îndeplinirea promisiunii aventurii noastre cu doi protagoniști, cu Naoe și Yasuke aducând două stiluri de gameplay foarte diferite.”, au declarat reprezentanții Ubisoft pentru IGN.

Ubisoft confirmă pe această cale și că că jocul va fi lansat, de această dată, și pe Steam, în paralel cu platforma sa, Ubisoft Connect, dar și cu Epic Games Store, unde au fost lansate anterior jocurile sale. De altfel, nici măcar noul Star Wars: Outlaws, lansat în urmă cu o lună de Ubisoft, nu se regăsește pe Steam, ceea ce ar putea fi motivul unor vânzări pierdute.

Veștile bune nu se termină aici. Toate precomenzile jocului vor fi anulate, iar clienții își vor primi banii înapoi, în timp ce compania promite că va compensa așteptarea de câteva luni în plus cu oferirea accesului gratuit la primul expansion al jocului.

Assassin’s Creed: Shadows va fi lansat astfel pe PlayStation 5, Xbox Series S/X și PC abia anul viitor. Luna februarie devine astfel una aglomerată, inclusiv Kingdom Come: Deliverance II, un alt joc open world imens, fiind la rândul său amânat din noiembrie pe data de 11 februarie.

„Dragi jucători,

Assassin’s Creed Shadows este un proiect de vis pentru noi; aducem în sfârșit seria în Japonia Feudală, cu multe caracteristici dezvoltate având în vedere comunitatea noastră, precum parkour sau stealth-ul reînnoit, adus de noile tehnologii, totul într-o lume frumoasă și captivantă.

Aceasta este o adăugare ambițioasă la franciză, o experiență bogată care poate fi trăită prin ochii a doi protagoniști unici – însă realizăm că avem nevoie de mai mult timp pentru a șlefui și rafina experiența, îmbunătățind unele dintre caracteristicile noastre cheie.

Astfel, am luat decizia de a amâna data lansării pentru 14 februarie 2025. Jocul va fi lansat pe o gamă largă de platforme, inclusiv pe Steam la lansare. În plus, precomenzile vor fi rambursate și toate precomenzile viitoare vor primi prima expansiune gratuit.

Înțelegem că această decizie va fi o veste dezamăgitoare, în special pentru cei care au așteptat cu răbdare un joc Assassin’s Creed inspirat de Japonia Feudală, dar credem sincer că aceasta este în interesul jocului și, în final, al experienței dumneavoastră ca jucător.

Fiți siguri că așteptăm cu nerăbdare momentul în care veți porni într-o aventură memorabilă alături de Naoe și Yasuke.

Până atunci, vă mulțumim pentru sprijinul continuu.”

a declarat Marc-Alexis Côté, în numele tuturor echipelor care lucrează la Assassin’s Creed Shadows.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , , , , , ,

Sursa: IGN