Energy Expo - Join the revolution

Un nou record de jucători pe Steam, în plină „criză” în industria de gaming

Scris de | 24 septembrie, 2024
Un nou record de jucători pe Steam, în plină „criză” în industria de gaming

În ciuda faptului că partea de business din gaming pare să fie pe un trend descendent, multe companii anunțând concedieri în masă, închideri de studiouri și, în general, venituri și profituri scăzute, realitatea din teren pare să fie că gaming-ul este mai popular ca niciodată. Nu este tocmai clar de unde apar aceste discrepanțe, întrucât se pare că gamerii sunt extrem de interesați să se joace și implicit să cheltuie bani, în special pe PC, unde a fost doborât, din nou, recordul de jucători simultan de pe platforma Steam.

38 de milioane de jucători erau simultan conectați la Steam pe 22 septembrie

Pe 25 august, recordul de jucători de pe Steam fusese stabilit la 37 de milioane de jucători simultan, raportează IGN. Acest record s-a datorat în special lansării jocului Black Myth: Wukong, care a doborât la rândul său toate recordurile de jucători într-un singur joc în același timp. Se pare însă că nu a fost nevoie de o nouă lansare pentru un joc blockbuster pentru a sparge acest record din nou, pe 22 septembrie.

38.366.479 de jucători erau conectați simultan la Steam, iar cele mai populare jocuri care erau jucate în acel moment au fost Counter-Strike 2 și Dota 2 de la Valve, Banana și PUBG. Desigur, God of War: Ragnarok este la rândul său un joc popular pe Steam acum, întrucât tocmai a debutat pe PC de câteva zile, alături de Final Fantasy XVI. Deadlock, jocul de la Valve care este încă în Early Access, se bucură de o popularitate imensă, chiar dacă momentan accesul se face doar pe bază de invitație.

În ciuda concurenței din partea Epic Games, care oferă constant jocuri gratuite și atrage titluri în contracte de exclusivitate, Steam pare să fie, în continuare, alegerea principală a jucătorilor de pe PC. Având în vedere că urmează lansări precum Call of Duty: Black Ops 6 și EA Sports FC 25, toate din serii care au mai absentat în anii precedenți de pe Steam în favoarea platformelor proprii, este posibil să vedem un nou record de jucători pe Steam foarte curând.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , ,

Sursa: IGN