Energy Expo - Join the revolution

Galaxy S25 Ultra, depășește deja iPhone 16 Pro Max în anumite teste

Scris de | 24 septembrie, 2024
Galaxy S25 Ultra, depășește deja iPhone 16 Pro Max în anumite teste

Noile modele iPhone 16 au adus un nivel de performanță pe care nu l-am mai văzut anterior pe smartphone-uri, însă toate indiciile pe care le avem despre Snapdragon 8 Gen 4 sugerează că procesoarele A18 de la Apple vor fi depășite rapid. Un nou test de performanță, depistat în baza de date GeekBench de către 91mobiles, sugerează că noul Galaxy S25 Ultra, care se va lansa pe piață abia în ianuarie, va oferi performanță mai bună pe CPU decât A18 Pro-ul din iPhone 16 Pro Max, în special în sarcini multi-core.

Galaxy S25 Ultra va folosi Snapdragon 8 Gen 4

Avem deja iPhone 16 Pro Max la test, și tocmai am publicat review-ul noului flagship Apple, iar scorurile obținute de noi în testul GeekBench 6 au fost de 3.315 puncte în testul Single-Core și 8.124 puncte în testul Multi-Core. Asta pune A18 Pro deasupra tuturor celorlalte telefoane de top pe care le-am testat în ultima perioadă, majoritatea echipate cu Snapdragon 8 Gen 3. Se pare însă că Galaxy S25 Ultra va depăși noul iPhone, cel puțin în sarcini multi-core.

Qualcomm pregătește noul Snapdragon 8 Gen 4 cu noile nuclee Oryon, realizate în laboratoarele proprii, pe baza arhitecturii Arm. Acesta va folosi o configurație 2+6 nuclee, față de 2+4 nuclee pe procesorul de la Apple, cu două dintre ele de „principale”, de performanță înaltă, și șase de performanță medie. Apple este astfel în dezavantaj cu două nuclee, deci de acolo și probabil datorită unei frecvențe mai înalte, de 4,19 GHz (vs 4,04 pe A18 Pro), vom vedea și diferența de performanță.

Testul GeekBench listează un scor de 3.069 în Single-Core și 9.080 puncte în Multi-Core, ceea ce depășește Apple cu aproximativ 12%. Diferența între scorurile Single-Core este de 8% în favoarea Apple. Totuși, pe partea de GPU, ne așteptăm ca noul chipset Qualcomm să întreacă cu mult performanța celui de la Apple. Deja Snapdragon 8 Gen 3, echipat cu GPU-ul proprietar Adreno, întrece în anumite testele de performanță A18 pro, deci ne așteptăm ca diferența să crească după lansare noului model.

Snapdragon 8 Gen 4 este programat pentru lansare la sfârșitul lunii octombrie. Primele telefoane echipate cu acest procesor ar putea ajunge pe piață înainte de sfârșitul anului 2024.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , , , , ,

Sursa: 91mobiles