Energy Expo - Join the revolution

Galaxy S24 FE: unboxing oficial „scăpat” pe internet. Dezvăluie toate detaliile

Scris de | 24 septembrie, 2024
Galaxy S24 FE: unboxing oficial „scăpat” pe internet. Dezvăluie toate detaliile

Modelele Galaxy FE sunt timpul așteptate de către fanii Samsung, întrucât promisiunea este să ofere toate avantajele modelelor flagship, cu mici compromisuri pentru a atinge un preț mai mic. Știm cam totul despre Galaxy S24 FE încă de câteva luni bune, cu tot cu informații despre faptul că acesta va veni la un preț mai mare decât modelul anterior, însă un clip de promovare oficial, care a scăpat pe internet ne dezvăluie și ceea ce nu știam până acum.

Galaxy S24 FE va beneficia de un design simplu și culori „standard”

Clipul se numește „Unboxing Galaxy S24 FE” și începe chiar cu ceea ce se găsește în cutia telefonului. Fiind un telefon Samsung din gama superioară de performanță, acesta este livrat fără un încărcător în cutie. Tot ceea ce găsești acum alături de telefon este un cablu cu port USB-C la ambele capete, o cheiță pentru cartela SIM și un manual de utilizare scurt.

Avem acum și informații despre culorile telefonuliui, cu tot cu denumirile oficiale. Avem în ordine albastru (Blue), negru (Graphite), gri (Gray), verde (Mint) și galben (Yellow). Nu avem denumiri complicate precum vedem de obicei pe flagship-urile companiei.

Design-ul pare să fie similar cu cel al modelelor „standard” și Plus, cu margini din aluminiu plate, fără acel Key Island pe care l-am văzut pe Galaxy A35 și A55. Pe față și pe spate, telefonul integrează Gorilla Glass Victus+, dar încă nu egalează flagship-urile cu Gorilla Glass Armor sau Victus 2. Telefonul este și rezistent la apă și praf la standardul IP68.

Upgrade-urile de procesare pentru fotografii și procesorul Exynos 2400e, confirmate

La capitolul camere, Galaxy S24 FE nu va primi un upgrade hardware, ci mai degrabă unul software la nivelul procesării imaginilor, așa cum am văzut și pe modelele S24 lansate anterior. Este vorba despre integrarea ProVisual Engine, noul sistem de procesare cu AI, care poate procesa fotografiile la nivel de pixel pentru a extrage cât mai multe detalii și culori cât mai naturale. Camerele rămân de 50 megapixeli pe camera principală, 12 megapixeli pe ultrawide și 8 megapixeli pe zoom-ul optic 3. Camera frontală rămâne și ea la 10 megapixeli.

Avem și prima confirmare „semi-oficială” în legătură cu chipset-ul telefonului. Este vorba despre un Exynos 2400e, un model puțin mai lent, dar probabil care se va încinge mai puțin, al chipset-ului pe care l-am întâlnit pe S24 și S24+. Galaxy S24 FE ar putea apela la această soluție datorită faptului că nu toate cipurile care ies de pe liniile de producție sunt la fel de perfromante, iar Samsung avea un stoc de cipuri destul de bune, dar nu tocmai perfecte pentru a fi folosite pe flagship-urile sale principale.

Ecran mare și luminos și autonomie mare, promise pentru Galaxy S24 FE

Curios, Samsung menționează că display-ul are o diagonală de 17 cm, o valoare ciudată având în vedere că toată lumea măsoară ecranele în inci. Dacă facem conversia, rezultă 6,69”, deci probabil că este vorba despre un panel de 6,7” cu rezoluție Full HD+ și refresh rate la 120 Hz. Acesta atinge 1.900 nits, mai puțin decât flagship-urile de anul acesta care ating 2.600 nits, dar mai mult decât cele de anul trecut care se opreau la 1.700.

Cu această ocazie putem confirma și valorile legate de autonomie: 81 de ore de redare de muzică și 28 de ore de redare video, cu ajutorul unui acumulator cu capacitate de 4.700 mAh. Nu sunt menționate valori de încărcare, dar putem presupune că nu vom vedea un upgrade față de cei 25W pe fir și 15W pe wireless de pe S23 FE-ul de anul trecut.

Telefonul este așteptat foarte curând în magazine, cu un preț de 799 euro în varianta de bază.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , , ,

Sursa: via GSM Arena