Energy Expo - Join the revolution

Chipset-ul Dimensity 9400 se lansează în curând. Ar putea oferi cel mai puternic GPU mobil

Scris de | 24 septembrie, 2024
Chipset-ul Dimensity 9400 se lansează în curând. Ar putea oferi cel mai puternic GPU mobil

Producătorul taiwanez de procesoare MediaTek pare că vrea să ajungă pe piață cu noul său chipset pentru dispozitive high-end, modelul Dimensity 9400, înaintea noului Snapdragon 8 Gen 4 de la Qualcomm. Din acest motiv, compania a programat evenimentul de lansare, unde va oferi oficial toate detaliile despre noul cip pe data de 9 octombrie, iar Oppo pare să fie partenerul principal pentru lansare cu noile modele din seria Find X8.

MediaTek a anunțat lansarea noilor sale procesoare

Compania a dezvăluit pe rețeaua de socializare Weibo că pe data de 9 octombrie va oferi informații despre „noua generație de produse MediaTek”. Deși nu există multe informații oficiale despre Dimensity 9400, și nici măcar numele nu a fost încă oficial confirmat, există deja destul de multe informații neoficiale pe internet care ne pot oferi o idee despre performanța pe care o va oferi.

Dimensity 9400 va fi echipat, din nou, cu 8 nuclee, într-un format 1+3+4. Cel principal va fi unul de generație nouă de la Arm, un Cortex-X925 la 3,63 GHz, conform informațiilor oficiale, o frecvență cu mult mai mică decât vedem pe Apple A18 Pro (4.04 GHz) și pe Snapdragon 8 Gen 4 (4,19 GHz). Probabil că îmbunătățirile de instrucțiuni per ciclu vor compensa pentru frecvența mai scăzută. Apoi avem trei nuclee Cortex-X4 la 2,8 GHz pe treapta medie. Până de curând, Cortex-X4 era un nucleu de top, și găseam cel mult unul pentru sarcinile principale Single-Core într-un procesor. Acum, cu trei astfel de nuclee, Dimensity 9400 ar putea accelera semnificativ orice tip de sarcină multi-core. În cele din urmă, pe treapta de jos, la nuclee „eficiente”, avem patru Cortex-A725, nuclee care erau anterior folosite pentru performanță medie.

Deși nu știm foarte multe despre GPU-ul Immortalis-G925 MC12de la Arm, acesta vine cu 12 nuclee, conform numelui. Chiar și cu diferențe de arhitectură și eficiență, vorbim totuși despre un număr dublu față de Apple A18 Pro, care vine cu doar șase nuclee. Immortalis-ul de pe Dimensity 9400 este așteptat să fie cel mai performant din piață la momentul lansării.

Primele telefoane care vor folosi Dimensity 9400 vor fi Oppo Find X8 și Find X8 Pro, conform zvonurilor. Și vivo s-ar putea să adopte acest chipset pe modelele X200, așa cum a mai făcut în trecut cu flagship-urile sale. Anunțurile sunt așteptate imediat după lansarea de pe 9 octombrie.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , , , , ,

Sursa: Weibo