Energy Expo - Join the revolution

Windows este acum și aplicație pentru iOS, Android și Mac

Scris de | 23 septembrie, 2024
Windows este acum și aplicație pentru iOS, Android și Mac

Windows este acum disponibil pe iPhone, Mac, Android și chiar pe… Windows?. Da, ați citit bine. Microsoft a lansat o aplicație numită Windows, care poate fi descărcată din App Store și Google Play pe dispozitive mobile și chiar computere desktop Mac, și permite rularea sistemului său de operare direct pe acestea. Bine, nu chiar direct, întrucât procesarea se face pe un server în cloud, însă poți avea funcționalitatea unui PC cu Windows în buzunar, sau pe un computer Mac fără să te chinui cu mașini virtuale și alte soluții.

Aplicația Windows permite conectarea la computere locale și din cloud

Practic, aplicația Windows este un soi de client de streaming, care face o conexiune Remote Desktop pe un server Microsoft. Există mai multe variante prin care poți „cumpăra” accesul la un computer în cloud de la Microsoft, iar aplicația Windows dorește să acopere toate variantele. Poți, de exemplu, să fii „abonat” la Windows prin intermediul pachetelor Windows 365, sau poate folosești soluțiile cloud Microsoft Azure, sau poate chiar vrei să te conectezi la computerul tău de acasă prin Remote Desktop. Toate aceste soluții funcționează prin intermediul aplicației.

Această aplicație unifică practic toate celelalte aplicații de remote desktop și acces cloud pe bază de abonament la computere „virtuale”, și a fost în teste deja de mai bine de un an, deci versiunea finală, lansată acum ar trebui să funcționeze fără probleme. Există suport pentru ecrane multiple, posibilitatea de a folosi accesoriile USB locale pe PC-ul din cloud (webcam-uri, stocare, imprimante, etc.), cât și posibilitatea de a-ți personaliza desktop-ul din cloud.

Există trei opțiuni de log-in în aplicația de mobil, PC și Mac. Prima este folosind un cont al unei organizații, precum un loc de muncă sau o instituție de învățământ care folosește abonamentele Windows 365. A doua este printr-un Workspace propriu, practic tot o mașină virtuală, dar într-un cloud privat, setat de o companie, pe baza unui link. Ultima opțiune este cea de „remote desktop” clasic, furnizând IP-ul computerului local sau conectat la internet.

Aplicația este acum listată pe Microsoft Store, dacă vrei să te conectezi la un alt PC de pe un computer cu Windows, pe App Store pentru Mac, iPad și iPhone, iar pe Android, aplicația momentan este beta, dar este deja disponibilă pe Google Play Store.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , , , , ,

Sursa: Microsoft