Energy Expo - Join the revolution

Schimbarea pe care Apple o aduce pe iPhone 16 îți va permite să schimbi bateria mult mai ușor

Scris de | 23 septembrie, 2024
Schimbarea pe care Apple o aduce pe iPhone 16 îți va permite să schimbi bateria mult mai ușor

Cei de la iFixit au început deja să demonteze iPhone-uri 16, iar acest proces a fost facilitat de lansarea manualelor de reparații „day one”, oferite de Apple. Procesul de dezasamblare ne arată că butonul pentru controlul camerei este unul real, care se apasă fizic, atașat la un cablu flexibil care măsoară probabil forța, iar radiatorul pare să fie poziționat special pentru a ajuta la răcirea modulului Neural Engine atașat procesorului A18.

În ceea ce privește una dintre noutățile din acest an, iPhone 16 (modelul de bază) ar putea fi mai interesant decât modelul Pro, fiind primul care folosește un adeziv detașabil electric pentru soclul bateriei.

Așa cum au scris în iunie cei de la The Information, Apple nu utilizează acest nou adeziv pe toate telefoanele sale încă, însă acum avem mult mai multe informații despre cum funcționează el în realitate. Procesul descris în documentele de reparații Apple se potrivește cu demonstrația de „desprindere” prezentată de compania specializată în adezivi, Tesa.

După deconectarea bateriei de la placa de bază, se aplică curent electric de la o sursă de energie (o baterie de 9 volți este suficientă), iar bateria, care a fost anterior lipită, se desprinde extrem de ușor, pur și simplu cade. Apoi, pentru ca adezivul să adere din nou la o altă baterie este necesară doar presiunea.

Apple menționează că, în timp, numărul de minute necesar pentru dezlipire ar putea crește, însă la aceste telefoane complet noi, iFixit a constatat că utilizarea unui curent de 20V a fost suficient pentru a desface adezivul în cinci secunde.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , ,

Sursa: via The Verge