Energy Expo - Join the revolution

Qualcomm vrea să cumpere Intel

Scris de | 23 septembrie, 2024
Qualcomm vrea să cumpere Intel

Qualcomm încearcă să achiziționeze Intel, conform mai multor știri apărute în ultima vreme. The Wall Street Journal a scris despre subiect vineri seara, anunțând că Qualcomm a abordat Intel cu privire la o posibilă preluare. The New York Times a confirmat ulterior această informație, adăugând că, deși nu a fost făcută o ofertă oficială, discuțiile sunt în desfășurare.

Chiar dacă ar exista o ofertă, nu este încă prea clar dacă Intel va accepta sau nu, sau dacă autoritățile de reglementare ar aproba tranzacția. Qualcomm nu a răspuns solicitărilor de comentarii din partea TechCrunch, iar Intel a refuzat să comenteze.

Intel, odinioară lider în industrie, a avut dificultăți mari în ultimii ani din cauza lipsei unei strategii clare pentru piața mobilă. În al doilea trimestru al acestui an, compania a raportat o pierdere de 1,6 miliarde de dolari și a implementat un plan de reducere a costurilor în valoare de 10 miliarde de dolari, care va duce la eliminarea a 15.000 de locuri de muncă. Intel intenționează, de asemenea, să transforme divizia sa de fabricare a cipurilor într-o subsidiară independentă.

În prezent, Intel are o capitalizare de piață de aproximativ 90 de miliarde de dolari, în timp ce Qualcomm este evaluată la aproximativ 190 de miliarde de dolari. Ambele companii au fost lăsate în urmă recent de Nvidia, care profită la maximum de creșterea cererii pentru procesoare, creștere puternic alimentată de boom-ul AI.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , ,

Sursa: via Tech Crunch