Energy Expo - Join the revolution

Huawei Mate XT Ultimate va fi lansat oficial și în Europa

Scris de | 23 septembrie, 2024
Huawei Mate XT Ultimate va fi lansat oficial și în Europa

Huawei Mate XT Ultimate va fi lansat și în afara Chinei, anunță Huawei. Telefonul a ajuns recent în magazinele din China, iar precomenzile pentru acest dispozitiv deja depășesc cu mult capacitatea companiei de a asambla aceste dispozitive. Probabil că în următoarele luni din 2024, Huawei se va concentra să onoreze comenzile din China, întrucât abia din 2025 vom vedea acest dispozitiv și în Europa.

Primul dispozitiv „tri-fold”, Huawei Mate XT Ultimate, urmează să fie lansat și în afara Chinei

GSM Arena a confirmat cu Huawei faptul că Mate XT urmează să fie lansat în Europa cândva în primul trimestru din 2025. Astfel, avem acum o fereastră ianuarie-martie în care probabil că vom vedea Mate XT listat în ofertele magazinelor de specialitate din regiune, probabil și în România.

Noul Mate XT Ultimate este primul dispozitiv comercial care este echipat cu un ecran pliabil de 10”, care se pliază de două ori, acesta fiind împărțit în trei secțiuni diferite. De aceea, aceste ecrane sunt numite popular „tri-fold”, chiar dacă plierea se face doar de două ori. Mate XT Ultimate chiar poate fi folosit în trei moduri, însă. Atunci când este complet pliat, acesta poate fi folosit la fel ca un smartphone „normal”, cu un ecran de 6,4” pe format obișnuit. Atunci când deschizi ecranul doar pe jumătate, poți folosi Mate XT drept un dispozitiv pliabil de tip Fold, cu o diagonală de 8” pe două dintre secțiuni.

În cele din urmă, atunci când ai nevoie de un ecran mare, poți să deschizi ambele balamale, pentru un format wide, similar cu cel al unei tablete. Astfel, poți transforma telefonul într-un computer de productivitate, cu mult spațiu pentru diverse aplicații. Alternativ,  poți folosi ecranul imens pentru vizionat filme sau citit mai confortabil.

Având însă în vedere că prețul din China este de 19.999 yuan în varianta de bază, de 256 GB, adică aproximativ 2.550 euro, atunci când acesta își va face debutul european, ne așteptăm la un preț semnificativ mai mare. Estimările sunt în jurul a 3.000 de euro sau mai mult. Telefonul este livrat și în variante cu 512 GB și 1 TB stocare, care vor fi semnificativ mai scumpe.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , , ,

Sursa: GSM Arena