Energy Expo - Join the revolution

iPhone 16: ce capacitate au bateriile noilor flagship-uri Apple

Scris de | 20 septembrie, 2024
iPhone 16: ce capacitate au bateriile noilor flagship-uri Apple
foto: iFixit

În cadrul evenimentului de prezentare al noilor modele iPhone 16, Apple a menționat de mai multe ori că noile telefoane vor avea cea mai bună autonomie de pe iPhone până acum, iar pe listările de pe site-ul oficial a menționat că noile modele pot avea cu până la patru ore în plus de autonomie atunci când este redat conținut video. Abia astăzi, în ziua în care telefoanele sunt disponibile oficial pe piață, aflăm și capacitatea reală a bateriilor, iar aceste valori sunt mai mari, însă nu cu mult.

Apple pare că a obținut autonomia mai mare printr-o combinație de baterii mai mari, optimizare software mai bună și componente mai eficiente din punct de vedere energetic. Modelele iPhone 16 și 16 Plus au baterii cu 6,3, respectiv 6,6% mai mari decât variantele echivalente din generația iPhone 15, în timp ce modelele Pro primesc 9,4, respectiv 5,5% capacitate extra.

Capacitatea bateriilor din telefoanele iPhone 16

  • iPhone 16 – 3.561 mAh (+6,3%)
  • iPhone 16 Plus – 4.674 mAh (+6,6%)
  • iPhone 16 Pro – 3.582 mAh (+9,4%)
  • iPhone 16 Pro Max – 4.685 mAh (+5,5%)

De altfel, integrarea de baterii mult mai mari ar fi foarte complicată, întrucât telefoanele au oricum spațiu redus la interior, iar noile modele „standard” au aceleași dimensiuni generale precum modelele anterioare. Variantele Pro sunt puțin mai mari, datorită noilor ecrane, dar totuși nu cresc foarte mult cât să poată găzdui baterii cu mult mai voluminoase.

Probabil că cel mai mare upgrade de autonomie se va vedea pe modelul iPhone 16 Pro, întrucât chiar are o baterie cu 10% mai mare decât 15 Pro-ul de anul trecut.

Cel mai mare avantaj al acestei generații este însă încărcarea. Nu doar că Apple a îmbunătățit acum încărcarea wireless prin MagSafe la 25W (dacă folosești noul încărcător), ci a și dublat aproape puterea de încărcare pe fir, de la 25 la 45W. Astfel, noile modele iPhone 16 vor oferi și autonomie mai bună și vor fi încărcare și mult mai repede, indiferent dacă alegi MagSafe sau cablu.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , , ,

Sursa: MacRumors