Energy Expo - Join the revolution

YouTube afișează acum reclame chiar și când pui clipul pe pauză

Scris de | 19 septembrie, 2024
YouTube afișează acum reclame chiar și când pui clipul pe pauză

Experiența de utilizare YouTube fără ad-block sau fără un abonament Premium devine din ce în ce mai enervantă din cauza reclamelor. Este evident faptul că Google face asta intenționat, întrucât odată la câteva luni găsește noi locuri unde să mai insereze câteva reclame. De exemplu, după terminarea unui test la care publicitarii par că au primit feedback pozitiv, YouTube va introduce reclame și atunci când clipurile sunt pe pauză.

YouTube a mai găsit un spațiu unde poate afișa reclame în plus

YouTube a confirmat recent că va începe să plaseze reclame deasupra clipurilor, fie că acestea sunt sau nu în timpul redării. Deja avem multiple reclame care rulează înaintea clipurilor, fără posibilitatea de a sări peste ele, întreruperi în timpul clipurilor pentru afișarea reclamelor, chiar și la clipuri destul de scurte, cât și reclame la finalul redării. Ei bine, de acum înainte, chiar și atunci când pui un clip pe pauză, s-ar putea să mai vezi o reclamă.

De altfel, probabil că mulți dintre utilizatori ar prefera să primească reclame atunci când clipul este pe pauză, decât să fie întrerupt în timp ce urmărește un clip, dar aceste reclame nu vor înlocui reclamele deja existente, ci vor apărea acum alături de acestea. Practic, Google are oportunitatea de a încasa mai mulți bani de la publicitari, pentru spații extra de reclamă, ceea ce înseamnă că și creatorii vor putea primi în plus o parte din acei bani.

În perioada recentă, YouTube a experimentat cu metode prin care să integreze reclame în feluri în care să nu deranjeze atât de mult utilizatorii. În locul mai multor reclame mai scurte, compania a început să afișeze mai puține reclame, dar mai lungi. De asemenea, multe dintre aceste reclame nu mai au acum buton de „skip”. Noile reclame care apar atunci când ești pe ecranul de pauză par să fie mai puțin intruzive, fiind mai degrabă un soi de „banner”, decât reclame video care să acapareze întregul player video.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , ,

Sursa: The Verge