Energy Expo - Join the revolution

Un bug destul de enervant afectează mai mulți utilizatori care și-au actualizat iPhone-urile la iOS 18: ce declanșează situația neplăcută

Scris de | 19 septembrie, 2024
Un bug destul de enervant afectează mai mulți utilizatori care și-au actualizat iPhone-urile la iOS 18: ce declanșează situația neplăcută

Apple a lansat iOS 18 lunea trecută, iar acum că actualizarea e live de mai bine de 72 de ore, din păcate, a apărut un bug destul de neplăcut. Acesta afectează aplicația Mesaje și poate fi declanșat doar într-o situație foarte specifică.

Totul începe atunci când cineva îți trimite o față de ceas de Apple Watch prin intermediul unui iMessage. Dacă folosești iOS 18 și primești un astfel de mesaj, este extrem de important să nu răspunzi la el.

Dacă răspunzi la mesajul care partajează fața de Apple Watch, aplicația Mesaje va începe să se blocheze de fiecare dată când încerci să deschizi conversația respectivă. De fapt, aplicația se poate bloca atât de des încât să îți împiedice interacțiunea și cu alte conversații.

Odată declanșat, bug-ul afectează atât persoana care a primit mesajul, cât și pe cea care a trimis fața de ceas. Urmările sunt aceleași pentru ambele părți.

Până când Apple va rezolva problema, poți încerca să ștergi întreaga conversație, dar este foarte probabil să nu reușești din cauza frecvenței cu care se blochează aplicația. Chiar dacă reușești, asta înseamnă că vei pierde întreaga conversație și istoricul ei, inclusiv toate atașamentele, precum poze și videoclipuri care nu au fost salvate în afara aplicației Mesaje.

Dacă ștergi conversația și apoi încerci să efectuezi un restore din secțiunea „recent șterse”, bug-ul va reapărea, așa că nici asta nu este o soluție. Cel mai probabil, Apple va remedia această problemă odată cu următoarea actualizare pentru iOS 18 (probabil cea care va fi numită iOS 18.0.1).

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , ,

Sursa: via GSM Arena