Energy Expo - Join the revolution

PlayStation 5 Slim și Pro anunțate în ediție aniversară la 30 de ani de la debutul primei console Sony

Scris de | 19 septembrie, 2024
PlayStation 5 Slim și Pro anunțate în ediție aniversară la 30 de ani de la debutul primei console Sony

La mai puțin de două săptămână după ce a anunțat PlayStation 5 Pro, Sony dezvăluie acum aniversarea de 30 de ani de la lansarea primei console PlayStation din Japonia, de pe 3 decembrie 1994. În cadrul aniversării, producătorul japonez va pune la vânzare versiuni aniversare ale consolelor PlayStation 5 Slim și PlayStation 5 Pro, cât și o selecție de accesorii, decorate cu o schemă de culori „clasică”. Toate acestea vor fi disponibile în cantități limitate, iar modelul PlayStation 5 Pro 30th Anniversary va fi produs doar în 12.300 unități în toată lumea, așa cum am văzut în urmă cu 10 ani cu modelul PlayStation 4 la aniversarea de 20 de ani.

Pentru început, vor exista două pachete promoționale, fiecare cu un model de consolă, dar și cu accesorii tematice.

PlayStation 5 Digital Edition – Pachet Ediție Limitată pentru Aniversarea de 30 de Ani

Acesta va fi pachetul „de bază”, care va include un PlayStation 5 Slim în ediție digitală, deci fără unitate de disc. Cei care vor dori să ruleze jocuri de pe disc pe acest model, vor trebui să achiziționeze unitatea separat. Aceasta vine cu 1 TB stocare internă și Wi-Fi 6. Consola este realizată în culorile primului PlayStation, adică nuanțe de gri, mai deschis și mai închis. Lateralele au un nou model aniversar la interior, iar la jumătate este inscripționat logo-ul aniversării de 30 de ani. De asemenea, logo-ul este colorat în cele patru culori originale.

În materie de accesorii, în pachet se va găsi un stand vertical, un controller DualSense în ediția aniversară cu nuanțe de gri, logo colorat și butoane cu simbolurile colorate, nu monocrome așa cum vedem pe ediția obișnuită. Și acest controller are noul model aniversar cu simbolurile PlayStation și cifra 30 pe partea din spate. Chiar dacă nu include o unitate de disc, pachetul vine și cu un panel de plastic pentru o eventuală unitate de disc.

Restul bundle-ului este completat de patru șnururi de silicon pentru legarea cablurilor, cu simbolurile PlayStation, un sticker PlayStation, un accesoriu de plastic pentru cablul USB-C care imită conectorul de controller de pe originalul PlayStation, un poster în ediție limitată aleatoriu (există 30 de design-uri unice) și o agrafă de birou PlayStation.

PlayStation 5 Pro – Pachet Ediție Limitată pentru Aniversarea de 30 de Ani

Pachetul cu PlayStation 5 Pro este unul mai complex. Acesta include noua consolă, în noile culori aniversare, cu tot cu inscripții aniversare pe paneluri și pe liniile de la jumătate, dar și câteva lucruri extra. În primul rând, consola are stocare de 2 TB intern și Wi-Fi 7. Apoi, avem din nou laterala pentru unitatea de disc, chiar dacă acel accesoriu nu este inclus. Consolele vor fi inscripționate cu un număr unic de identificare, de la 1 la 12.300.

Accesoriile incluse vor fi un controller DualSense obișnuit, identic cu cel din pachetul PS5 Slim, dar și un controller DualSense Edge în ediție limitată, cu modelul aniversar și noua schemă de culori. Acesta vine cu tot cu cutia de transport și toate accesoriile. Desigur, standul vertical în noua nuanță gri este de asemenea inclus, un încărcător pentru cele două controller-e în noile nuanțe, cât și toate celelalte bonusuri din pachetul anterior (șnururile pentru cabluri, capcaul pentru cablul USB, autocolantul PlayStation, poster și agrafa de birou). Acestea din urmă sunt considerate obiecte „colecționabile” și nu vor fi disponibile separat.

Vei putea cumpăra însă separat controller-ele DualSense și Dual Sense Edge în ediție aniversară, cât și o ediție aniversară a accesoriului de streaming PlayStation Portal, care îți permite să rulezi jocurile de pe consola de acasă oriunde ai o conexiune Wi-Fi.

Sony nu a anunțat prețuri pentru pachetele aniversare de PlayStation 5 Slim și PlayStation 5 Pro, sau pentru accesorii, însă cu siguranță vor fi mai mari decât modelele standard. Pachetele, însă, s-ar putea să fie mai avantajoase decât dacă cumperi toate accesoriile separat. Oricare pachet alegi, însă, tot va trebui să cumperi pe lângă o unitate Blu-Ray separată.

Precomenzile încep pe 26 septembrie în regiunile în care livrează magazinul PlayStation oficial direct.playstation.com (SUA, Marea Britanie, Franța, Germania, Belgia, Țările de Jos, Luxemburg, Spania, Portugalia, Italia și AustriaTop of Form

). Primele care intră la vânzare sunt consola PlayStation 5 Pro în pachetul aniversar, PlayStation Portal și Dual Sense și DualSense Edge. Pachetul PlayStation 5 Slim intră la precomandă pe 10 octombrie.

În regiunile care nu au acces la magazinul PlayStation, Sony va oferi aceste produse prin intermediul magazinelor partenere. Anterior, la aniversarea de 20 de ani de PlayStation, Altex și eMAG au fost magazinele care au oferit spre vânzare cantități extrem de limitate de PlayStation 4 aniversar.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , ,

Sursa: PlayStation