Energy Expo - Join the revolution

Nintendo și Pokemon Company au dat în judecată dezvoltatorul jocului Palworld

Scris de | 19 septembrie, 2024
Nintendo și Pokemon Company au dat în judecată dezvoltatorul jocului Palworld
Foto: Pocketpair

Este oficial: Nintendo și The Pokémon Company au intentat acțiuni legale împotriva dezvoltatorului jocului Palworld, Pocketpair.

Companiile au depus pe 18 septembrie, un memoriu împotriva dezvoltatorului, solicitând „o interdicție împotriva încălcării drepturilor de autor și compensații pentru daune pe motiv că Palworld, un joc dezvoltat și lansat de către inculpat, încalcă mai multe drepturi de brevet”.

„Nintendo va continua să ia măsurile necesare împotriva oricăror încălcări ale drepturilor sale de proprietate intelectuală, inclusiv marca Nintendo însăși, pentru a proteja proprietățile intelectuale pe care le-a construit cu greu de-a lungul anilor”, se arată în declarația Nintendo.

Această plângere reprezintă o știre foarte importantă și vine după luni de speculații că Nintendo ar putea lua măsuri legale împotriva jocului indie-survival, numit adesea „Pokémon cu arme”. Nintendo a declarat anterior că va „investiga și va lua măsurile adecvate” împotriva oricărui conținut ce ar putea încălca drepturile de autor.

Cu toate acestea, în iunie, Pocketpair a insistat că Nintendo nu a depuis nicio plângere în legătură cu acuzațiile de „copiere a Pokémon”. „Nintendo și The Pokémon Company nu ne-au spus nimic”, a declarat șeful Pocketpair, Takuro Mizobe, pentru Game File la acea vreme. „Desigur, iubesc Pokémon și îl respect. Am crescut cu el, face parte din generația mea”.

Palworld a fost lansat în stadiul de early access în ianuarie 2024 pe PC prin Steam și pe Xbox ca titlu disponibil day-one pe Game Pass, bucurându-se un succes uriaș peste noapte, dar având parte și de controverse. Fanii Pokémon au subliniat rapid asemănările dintre Palworld și Pokémon, deși dezvoltatorul indie a insistat că Palworld este mai apropiat de jocuri de supraviețuire și crafting, precum Ark Survival Evolved și Valheim, decât de Pokémon. Managerul comunității Pocketpair a spus chiar că echipa a primit amenințări cu moartea din cauza reacțiilor negative.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , ,

Sursa: via IGN