Energy Expo - Join the revolution

Huawei Mate XT, telefonul tri-fold de 3.000 de dolari, vândut la SH cu 10.000 dolari în China

Scris de | 19 septembrie, 2024
Huawei Mate XT, telefonul tri-fold de 3.000 de dolari, vândut la SH cu 10.000 dolari în China

Huawei Mate XT este deja cel mai scump telefon din piață, cu un preț în China echivalent cu aproape 3.000 de dolari americani. Se pare însă că prețul mare nu a ținut însă departe publicul, care deja a cumpărat toate stocurile disponibile ale dispozitivului. Deja Huawei și-a crescut estimările de vânzări de la 500.000 de unități în 2024 la 1 milion, însă chiar și cu producție accelerată, compania nu poate face față cererii. Astfel, cei care au pus deja mâna pe propriile Huawei Mate XT încearcă acum să facă și profit de pe urma dispozitivelor, punându-le la vânzare și la preț mai mult decât triplu.

Huawei Mate XT la SH costă cât o mașină decentă, tot SH

În ultimele zile, au început să apară listări pe platforma Huaqianbei, un marketplace de electronice, care cer pentru un Huawei Mate XT între 60.000 și 70.000 yuan, adică între 8.400 și 9.800 de dolari americani, relatează South China Morning Post. Astfel, pentru prețul unei mașini SH bune, poți cumpăra un telefon SH cu ecran „tri-fold”, care se pliază în două locuri, care se poate transforma un dispozitiv de mărime normală, într-o tabletă de 10”.

Huawei a înregistrat de pe 7 septembrie când a început să permită rezervări pentru cumpărare și până în prezent, peste 6,3 milioane de înscrieri din partea utilizatorilor. Acestea nu implică însă o comandă fermă, deci nu este tocmai clar câți au și dorința reală de a cumpăra telefonul. Totuși, având în vedere că Huawei plănuia inițial să producă doar jumătate de milion de dispozitive Huawei Mate XT, iar acum doar a putut să dubleze producția, mulți dintre cei care vor un astfel de dispozitiv în viitorul apropiat vor trebui să apeleze la piața „SH”.

Ceva similar s-a întâmplat și în perioada pandemiei, când consolele de jocuri și componentele de PC-uri erau greu de obținut, atât din lipsa stocurilor (cauzate de o cerere crescută, dar și de o criză internațională de cipuri), dar și pentru că, la acel moment, mulți încă foloseau componentele high-end de PC pentru a mina criptomonede. Astfel, plăcile video și consolele de jocuri ajungeau la prețuri duble sau triple, atât în ofertele magazinelor, cât și la revânzare.

În contrast cu lansarea Huawei Mate XT, noile modele iPhone 16, care intră abia pe 20 septembrie în oferta magazinelor, au deja prețuri reduse cu 10% la precomandă, întrucât cererea pentru ele este redusă. Lipsa noutăților și faptul că se lansează fără funcții AI în China, a convins publicul din această regiune fie să mai aștepte, fie să aleagă alte brand-uri de telefoane.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , ,

Sursa: SCMP